Пређи на главни садржај

Rekordni broj putnika tokom jula meseca na Aerodromu Niš

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš)
Niški aerodroma "Konstantin Veliki" i u ovoj godini nastavlja sa postavljanjem rekordnih rezultata. Posle dve godine ponovo je dostigao mesečni rekord kada je u pitanju broj putnika koji je leteo sa njega. 

Samo tokom jula meseca letelo je 35.646 putnika što je u odnosu na isti mesec prošle godine rast od 12%. Najbolji mesećni rezultat, da podsetimo, do jula 2019.godine ostvaren je pre 2 godine kada je iz Niša letelo pre 32 hiljade putnika. 

Ovakav visoki rezultat na kraju jula meseca pre svega je postignut zahvaljujući novim avio-linijama koje je od 15.jula započeo sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" da obavlja nacionalni avio-prevoznik Air Serbia.

Za avgust mesec treba očevati još jedan rekodni rezultat, imajući u vidu da je Air Serbia samo za drugu polovinu jula meseca saobraćala na 6 od ukupno 12 destinacija (ostatak destinacija uveden početkom avgusta) koje nudi svojim putnicima iz Niša.

Međutim i pored rekordnog rezultata na mesečnom nivou, od početka godine do sada sa niškog aerodroma je letelo 201.304 putnika što i dalje predstavlja pad u odnosu na isti period prošle godine i to za 2,27%. 

Podsetimo da sa Aerodrom Niš možete leteti širom Evrope i to ka 22 destinacije zahvaljujući letovima jedne od 4 avio-kompanije Wizz Air, Air Serbia, Ryanair, SWISS.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23