PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 28. јун 2017.

Ryanair-om iz Niša već od 10 evra

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Niskotarifni avio-prevoznik, Ryanair, nudi u vreme letnje sezone povoljne cene avio karata ka svojim destinacijama sa niškog aerodroma "Konstanin Veliki".

Putnici koji planiraju da posete Diseldorf(aerodrom Weeze) i Bratislavu tokom jula meseca mogu pronaći karte i po ceni već od 9,99 evra.
Do Milana(aerodrom Bergamo) tokom septembra već od 12,99 evra, a do Berlina tokom oktobra već od 16,99 evra. 

Do Stokholma(aerodrom Skavsta) do kojeg će Ryanair da leti već od 31.oktobra karte po ceni od 19,99 evra možete naći tokom novembra i decembra.
 

Više informacija o cenama karata možete dobiti preko sajta Ryanair-a.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

понедељак, 26. јун 2017.

[AKCIJA] Germania Flug-om do Ciriha već od 50 CHF!

ilustracija (foto: Marko Stojković)
Švajcarska avio-kompanija Germania Flug, koja je prošlog petka uspostavila direktan let između Niša i Ciriha, pustila je u prodaju avio karte promotivnoj ceni već od 50 CHF u jednom smeru. Akcija traje do 27.juna.

Za razliku od niskotarifnih avio-kompanija, u cenu karte kod ove avio-kompanije uračunati su i bezalkoholni napici, grickalice ili, u zavisnosti od dužine vašeg leta, topli obrok sa novinama i časopisima kao i 20 kg predatog prtljaga (25 kg za letove od/do Ankare i Bejruta). Možete nositi i dodatni prtljag koji će vas 30 CHF dodatno koštati.

Uz podsećanje da sa Germania Flug-om iz Niša možete leteti svakog ponedeljka i petka, karte možete rezervisati preko flygermania.com ili putem njihovog Servisnog centra na +381 (0)18 300 220, kao i kod lokalnih putničkih agencija i odabranih tur-operatera.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

недеља, 25. јун 2017.

Wizz Air leti već 2 godine iz Niša

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air je na današnji dan pre tačno dve godine pokrenuo svoju prvu liniju iz Niša ka Malmeu, ujedno to je bila i prva niskotarifna avio-kompanija koja je poletela iz Niša.

Na toj prvoj liniji iz Niša letelo je ukupno 249 putnika, od  toga 175 putnika doputovalo je avionom iz Malmea, a ukupan broj prvih putnika za Malme bio je 74. Wizz Air je već sledeće nedelje, 3.jula 2015.godine otvorio i liniju ka Bazelu, kada je opsluženo 330 putnika od toga 160 dolazećih i 170 odlazećih.

Wizz Air na platformi niškog aerodroma 25.juna 2015.godine
(foto arhiva: Fly from Niš)
Tada je tom prilikom direktor aerodroma Vladica Đurđanović izrazio veliko zadovoljstvo što je linija uspostavljena zbog velikog truda koji je bio uložen da se ovakva jedna veoma značajna stvar realizuje. Sa druge strane, predstavnica Wizz Air-a tada je istakla da je aerodrom "Konstantin Veliki" veoma značajan za njihovu avio-kompaniju.
Podsetimo da je nakon dugih pregovara bivšeg i sadašnjeg rukovodstva aerodroma i čelnika grada sa mađarskom avio-kompanijom krajem decembra 2014.godine na konferenciji za medije, održanoj tada u zgradi Vlade Srbije, ova kompanija je najavila svoju prvu destinaciju iz Niša (Bazel), a samo mesec dana kasnije i svoju drugu destinaciju Malme, koja je na kraju stratovala ka prva destinacija iz Niša.

Zahvaljujući letovima ovog avio-prevoznika niški aerodrom je na kraju 2015.godine uspeo da zabeleži novi rekord po broju putnika nakog 9 godina kada se sa njega tokom prošle godine letelo više od 36.000 putnika.

Wizz Air dve godine kasnije putnicima iz Niša nudi čak 5 destinacija, pored Malmea i Bazela ka kojima i dalje leti, i Memingen, Dortmund i Ajndhoven. Takođe dve godine kasnije treba reći da Wizz nije jedina avio-kompanija koja leti iz Niša, već svoje letove ima i Ryanair, SWISS, a od petka i Germania Flug. Sve ove avio-kompanije nude sa niškog aerodroma ukupno 11 destinacija. Zanimljivo je i reći i to da se na kraju ove godine očekuje preko 300.000 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

SWISS konekcije preko Ciriha širom Evrope i sveta

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Švajcarska nacionalna avio-kompanija SWISS svojim putnicima iz Niša nudi mogućnost da se preko Ciriha konektuju ka više od 20 destinacija širom Evrope i nekoliko destinacija širom sveta istog dana. U nastavku pogledajte ka kojim to destinacijama se možete konektovati koristeći usluge SWISS-a. 
SWISS konekcije ka svetu


Fly from Niš Team

субота, 24. јун 2017.

[FOTO VEST] Bliski susret dva konkurenta na liniji za Cirih Germania Flug-a i SWISS-a

Dva konkuretna zajedno na niškom aerodromu (foto: Fly from Niš)
Kao što smo izvestili, švajcarski avio-prevoznik Germania Flug juče je sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" uspostavio svoj prvi let iz Niša za Cirih. Zbog vremenskog poklapanja dva konkurenta na liniji za Cirih, SWISS i Germania Flug, prvi put su se juče "sreli" na niškom aerodromu "Konstantin Veliki".

Zanimljivo je reći da zapravo nije prvi put da na liniji za Cirih lete dve avio-kompanije iz Niša. Podsetimo da su u periodu od 2004. do 2006. godine zajedno ka ovoj destinaciji u Švajcarskoj leteli bivši nacionalni avio-prevoznik "Jat Airways" i crnogorski nacionalni avio-prevoznik "Montenegro Airlines" nudeći tokom letnjeg perioda i svakodnevne polaske iz Niša.

Podsetimo ovom prilikom da će obe švajcarske avio-kompanije, Germania Flug i SWISS, nastaviti da lete iz Niša i tokom zimske sezone zahvaljujući izuzetno velikoj i dobroj prodaji avio-karata.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

[VIDEO] Do Ciriha od juče i sa Germania Flug-om

Germania Flug prvi put danas u Nišu (foto: Fly from Niš)
Švajcarski avio-prevoznik Germania Flug uspostavio je juče direktnu liniju između Niša i Ciriha i to je druga avio-kompanija koja je povezala ova dva grada, nakon što je SWISS počeo da leti 2.aprila.

Generalni direktor Germania Flug (foto: Fly from Niš)
Avion Germania Flug tipa Erbas A319(reg. oznake HB-JOH), svečano je dočekan na niškom aerodromu prolaskom kroz vodenu zavesu. Među prvim putnicima ove avio-kompanije iz Ciriha bili su i generalni direktor Tobias Somandin sa svojom delegacijom. Somandin je ovom prilikom izjavio da im je veoma drago što će prevoziti putnike iz Niša imajući u vidu da veliki broj građana sa juga Srbije živi uspravo u ovom delu Švajcarske.

Direktor sektora operativnih poslova na aerodromu "Konstantin Veliki", Mladen Stanković, rekao je da je ovo veoma značajan događaj za nišku vazdušnu luku sobzirom da je ovo četvrta avio-kompanija koja je uspostavila letove iz Niša i to druga tradicionalna pored takođe dve niskotarifne avio-kompanije. On je dodao da i konkurencija na ovoj liniji koju imaju Germinaia Flug i SWISS može samo dobro da donese putnicima koji će leteti ovu destinaciju.

Opširniji video izveštaj možete pogledati u nastavku( foto galeriju možete pogledati na našoj fejsbuk stranici ), uz podsećanje da se karta kod ove avio-kompanije koja leti svakog ponedeljka i petka mogu naći po ceni već od 50 CHF i da u cenu ulaze bezalkoholni napici, grickalice ili, u zavisnosti od dužine vašeg leta, topli obrok sa novinama i časopisima kao i 20 kg predatog prtljaga (25 kg za letove od/do Ankare i Bejruta). Pored toga, sve takse i troškovi su uračunati. Karte možete rezervisati preko germania.ch ili putem njihovog servisnog centra na +381 (0)18 300 220, kao i kod lokalnih putničkih agencija i odabranih tur-operatera.


Tekst: A.P., M.S.
Fly from Niš

четвртак, 22. јун 2017.

[VIDEO] Krajem godine počinju radovi proširenju i dogradnji putničkog terminala

Radovi na sanaciji krova koji su započeti početkom ove godine konačno su završeni danas. Putnički termilan koji je u novom ruhu obišla je i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je između ostalog najavila i dalju podršku razvoju jedine međunarodne vazdušne luke na jugu Srbije.

Budući izgled proširenog terminala (foto: Aviatica.rs)
Ministarka Mihajlović istakla je da će država nastaviti da razvija aerodrom kako u putničkom tako i u kargo saobraćaju. Prema njenim rečima Aerodrom bi, prema procenama njegovog rukovidstva, u naredne dve godine mogao da ima preko 550.000 putnika.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je danas da će se u niški aerodrom u naredne četiri godine uložiti oko 7 miliona evra. Kako je rekao, proširenje putničkog terminala, pored ministarstva, finansiraće grad Niš i aerodrom čiji radovi treba da otpočnu krajem ove godine i da se okončaju do kraja 2018.godine. Cena ovih radova će iznositi oko 3 miliona evra. Novi toranj prema planu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) biće građen u periodu 2019. - 2021. godina. SMATSA kao investitor uložiće u novi toranj 4 miliona evra.

Novi toranj od krajem 2020.godine (foto: Aerodorm Niš)
Darko Bulatović istakao je zadovoljstvo što su radovi na sanaciji krova urađeni na vreme, za šta je grad iz svog budžeta izdvojio 30 miliona dinara i između ostalog napomenuo da su u toku radovi na proširenju parking prostora kao i hangara za smeštaj opreme za opluživanje vazduhoplova.

Ministarki danas je pokazana i dodatna jedinica za kontra-diverzioni pregled putnika i prtljaga, kao i novi check-in šalteri koji značajno smanjuju gužvu na aerodromu u vreme opsluživanja dva aviona istovremeno.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

уторак, 20. јун 2017.

Putnici se voze i po više od 6 sati da bi leteli jeftino iz Niša

Ilustracija ; (foto: Fly from Niš) 
Izuzetno niske cene avio karata koje nude avio-kompanije sa aerodroma "Konstantin Veliki" motivišu putnike iz cele Srbije da lete iz Niša.

Putnika ima čak i iz Subotice, udaljene šest i po sati voznje autobusom, kojima nije problem da prevale dugi put kako bi iz Niša leteli na sat i po vremena vazdušnom linijom do Milana(aerodrom Bergamo) Ryanair-om za 20 evra.

Kako nam kažu,  isplatljivije je leteti iz Niša nego iz Budimpešte,  koja je bliža, jer je zbog granice veća je moćnost izgubiti let.

Podsetimo da i Vi možete leteti iz Niša koristeći jednu od 4 avio-kompanija i 11 destinacija širom Evrope.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

петак, 16. јун 2017.

Manifestacija "Vidi Srbiju" danas u Nišu

ilustracija (foto: TON)
Tokom popodneva na Trgu Kralja Milana, u periodu od 18:00 do 21:00h, održaće se manifestacija "Vidi Srbiju" koja promoviše turističku ponudu Srbije na domaćem tržištu, u organizaciji Turističke organizacije Srbije gde će jedan od učesnika biti i Turistička organizacija Niš.

Turistička organizacija Niš je ove godine jedan od učesnika današnje manifestacije „Vidi Srbiju“ koja promoviše turističku ponudu Srbije na domaćem tržištu, a koja će biti održana i u Beogradu, Novi Sadu i Čačaku.

Turistička organizacija Srbije će na svom štandu organizovati kviz znanja za posetioce „Koliko poznaješ Srbiju?“ u saradnji sa svojim partnerima deliti nagrade.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

четвртак, 15. јун 2017.

[FOTO VEST] Ryanair u "Boeing" šemi farbanja prvi put danas na aerodromu Niš

Ryanair danas na niškom aerodromu u specijalnoj šemi farbanja
(foto: Fly from Niš)
Na niški aerodrom danas je po prvi put, od kako je Ryanair krajem prošle godine započeo da leti iz Niša, sleteo avion reg.oznake EI-DCL sa jedinstvenom "Boeing" šemom farbanja na redovnoj liniji Berlin - Niš - Berlin.

Ovo je jedini avion tipa Boing 737-800, od preko 300 koliko ih Ryanair ima u svojoj floti, koji ima jedinstvenu šemu farbanja u znak zahvalnosti i duge saradnje koja između proizvođaća aviona "Boing" i irskog niskotarfnog avio-prevoznika Ryanair traje više od 20 godina.

Više fotografija možete pogledati na našoj fejsbuk stranici.

Inače podsetimo ovom prilikom da Irska niskotarifna avio-kompanija iz Niša leti ka 4 destinacija(Berlin, Milano, Diseldorf, Bratislava) i da će od 31.oktobra leteti i ka Stokholmu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

среда, 14. јун 2017.

[SAMO DANAS] 20% popusta za članove WDC-a

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Ako danas, 14.juna, rezervišete kartu na sajtu Wizz Air-a imaćete priliku da to uradite sa sniženjem od čak 20% popusta za sve letove Wizz Air-a. Iskoristite ovo sniženje i što jeftinije letete iz Niša. Popust važi samo za članove Wizz Discount club-a!

*20% popusta važi za cenu zajedno za porezima, neopcionalnim troškovima i malom kabinskom torbom (maks. 42×32×25 cm), ali bez administrativne takse.Popust važi samo ako putujete sa članom programa WDC.Ova promocija važi samo danas 14.juna do 23:59h. i mozete rezervisati preko wizzair.com ili putem Wizz mobilne aplikacije.


Fly from Niš / Wizz Air

петак, 09. јун 2017.

"easyJet" razmatra mogućnost pokretanja prvih letova iz Niša

ilustracija (foto: easyjet.com)
Prema pisanju portala "EX-YU Aviation News", britanski niskotarifni avio-prevoznik "easyJet" razmatra pokretanje svojih prvih letova i sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Predstavnici "easyJet"-a rekli su da razmatraju nekoliko potencijalnih linija iz Niša i to prema Velikoj Britaniji i Amsterdamu u Holandiji.
- Uvek analiziramo mogućnost novih linija na Balkanu, kao i to da te linije mogu da budu profitabilne i da imaju svoj rast. Povremeno procenjujemo mogućnosti na osnovu istraživanja tržišta. Ono što trenutno radimo je da razmatramo nekoliko mogućnosti na različitim linijama, i na osnovu toga ćemo odabrati onu destinaciju za koju se pokaže da će biti atraktivna za naše putnike. - ističu u "easyJet"-u za "EX-YU Aviation News"
"easyJet" već posluje u Srbiji prevozeći redovno putnike sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za Ženevu. Inače, direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović pre godinu dana u izjavi za "TV Kopernikus" rekao da je ovaj avio-prevoznik iskazao interesovanje za pokretanje linije do Engleske.

Pored "easyJet"-a interesovanje za pokretanje letova iz Niša u prethodnih nekoliko godina iskazalo i nekoliko drugih avio-kompanija poput Eurowings-a i Pegasus Airlines-a.

Trenutno dva najveća niskotarfina avio-prevoznika obavljaju redovan saobraćaj, Wizz Air i Ryanair, povezujući Niš sa 10 evropskih destinacija(Stokholm od 31.oktobra). Pored njih lete i SWISS i Germania Flug(od 23.juna) ka Cirihu.  Sa ovim brojem destinacija aerodrom Niš je za samo 5 meseci svog poslovanja u ovoj godini oborio rekord po broju putnika koji iznosi 124.918, a plan je do kraja godina da kroz niški aerodrom prođe blizu 330 hiljada putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Novi cenovnik parking usluga na aerodromu Niš

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Od 1.juna ove godine na snazi je novi cenovnik parking usluga na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" koji je za 100 dinara skuplji po započetom satu u odnosu na prethodno važeći cenovnik. Cenovnikom je predviđeno je da ukoliko ostavljate nekog svog do same putničke zgrade i Vaše zadržavanje nije više od 10 minuta ta usluga je besplatna. Invalidna lica ukoliko svojim vozilima borave na aerodromu, usluga parkinga će biti besplatna ukoliko ona ne prelazi više od 2 sata.

Ukoliko planirate da letite iz Niša i da Vaše vozilo ostavite na aerodromu za period od 3 dana ta usluga će Vas koštati 3000 dinara, 4-7 dana 4000 dinara, 8-15 dana 7500 dinara, 16-30 dana 12000 dinara.

Veoma je važno da prilikom uzimanja parking karte tu kartu i sačuvate, kako Vam se ne bi desilo da dodatno po završetku Vašeg boravka na aerodromu po znatno većoj ceni platite izdavanje parking karte(minimalni iznos 1000 dinara).

Opširnije o cenama usluga možete se informisati na sajtu aerodroma Niš ili na linku ovde.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

четвртак, 08. јун 2017.

60 € popusta na rezervaciju avio karte i hotela preko sajta Wizz Tours-a


Wizz Tours nudi Vam mogućnost da uštedite novac i da uz avio kartu rezervišete hotel za sve letove Wizz Air-a tokom proleća. Akcija u kojoj možete uštedeti do 60 € na letovima Wizz Air-a traje do 12.juna 2017.godine za period putovanja od 07.06. do 30.06.. Ovo sniženje je važeće samo ukoliko noćite minimum 3 dana.

Hotelski smeštaj koristeći ovaj sajt naći smeštaj u francuskom gradu Miluzu nadomak Bazela, Malmeu i okolini kao i Kopenhagenu koristeći let preko Malmea, takođe i za gradove Dortmund, Diseldorf, Minhen, Štutgart, Ajndhoven kao i Amsterdam. Naravno smeštaj mogu naći i putnici koji lete do Niša.

Unesite u rezervacioni sistem promo kod "JUNE60" i još jeftinije letite i uživajte u Vašoj destinaciji.

Više informacija možete dobiti na sajtu Wizz Tours-a i na sajtu Wizz Air-a.


Fly from Niš Team

Promocija Niša na sajtu Ryanair-a tokom juna

(foto: TON)
Turistička organizacija Niš nastaviće sa kampanjom promovisanja Niša kao destinacije na sajtu najvećeg niskotarifnog avio-prevoznika Ryanair. Tokom juna meseca Niš će biti prezentovan u vidu digitalnog displeja na posebnim stranicama sajta Ryanair-a za područje Nemačke, Austrije odnosno Slovačke, Švedske, Italije.

Iz Turističke organizacije Niša navode da je u predhodne 2 godine realizovano nekoliko kampanja na promociji Niša kao destinacije sa dve trenutno najveće niskotarifne avio-kompanije Wizz Air i Ryanair koje lete sa aerodroma "Konstantin Veliki".

Pored reklamne kampanje, promocija Niša kao destinacije sprovodiće se i širom Srbije uokviru nacionalne kampanje "Moja Srbija", kao i na Sajmovima turizma u Termišvaru i Solunu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

понедељак, 05. јун 2017.

Za prva četiri meseca Niš posetilo 50% više stranih turista

ilustracija; (foto arhiva: Milan Stanojević)
Zahvaljujući velikom broju letova iz Niša ka čak 10 destinacija broj stranih turista za prvi kvartal ove godine porastao je u odnosu na isti period prošle godine za čak 50%. U Turističkoj organizaciji Niša kažu da i tokom narednih meseci očekuju pozitivni trend rasta broja turista, kako domaćih tako najviše i stranih turista kojih je sve više u gradu na Nišavi. 

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, za prvi kvartal 2017.godine (januar-april) došlo je povećanja ukupnog broja turista za 39% u odnosu na isti period 2016. god, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 31%, a broj inostranih povećan za čak 50%. Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – april 2017. god povećan je za 22% u odnosu na 2016., pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 12%, a stranih za 35%.


Trenutno strani turisti i dijaspora mogu posetiti Niš i ovaj deo Srbije sa deset destinacija širom Evrope koristeći 2 niskotarifne avio-kompanije (Wizz Air, Ryanair), kao i dve avio-kompanije iz Švajcarske (SWISS, Germania Flug/od 23.juna/).

 

Tekst: A.P.
Fly from Niš

недеља, 04. јун 2017.

Do Ciriha već od 63 evra

ilustracija (foto: myswitzerland.com)

Niš je početkom aprila ove godine posle 8 godina ponovo povezan sa Cirihom , petkom i nedeljom, zahvaljujući letovima švajcarskog nacionalnog avio-prevozinika SWISS. Ovo inače nije jedina avio-kompanija(Germania Flug od 23.juna) koja će leteti do Ciriha iz Niša i koja će takođe putnicima nuditi pristupačne cene karata.
 
Za let SWISS-om iz Niša do Ciriha cena karte se može naći po ceni već od 86 evra. SWISS svojim putnicima nudi tako pristupačne cene po modelu niskotrifnih avio-kompanija koja uključuje samo ručni prtljag do 8kg. Ukoliko ste se ipak odlučili za standardnu varijantu koja je praksa u većini nacionalnih avio-kompanija koja uključuje jedan ručni prtljag, jednu putnu termu i rezervisanje sedišta ta varijanta će vas koštati dodatno 20-tak evra. Postoji i Flex varijanta koja je dostupna po dodatnoj ceni od 50-tak evra. Naravno na letovima SWISS-a dostupna je i biznis klasa gde se cena karte kreće već od 159 evra.

Nacionalna avio-kompanija Švajcarske je deo Lufthansa grupe. Miles&More program takođe je još jedna povoljnost koja Vam omogućuje da skupljate milje na letovima Swiss-a i drugih Star Alliance partnera(širom sveta), pa ako ste do sada koristili taj program možete kupiti kartu i po dosta nižoj ceni.

SWISS po povoljnim cenama nudi i široku mogućnost kada je reč o povezivanju preko ciriškog aerodroma ka svetu. Više o tome možete pročitati ovde.


Sa druge strane druga švajcarska avio-kompanija svojim putnicima nudi karte po ceni već od 63 evra(69 CHF), bilo da letite iz Niša ili iz Ciriha. Za razliku od niskotarifnih kompanija, Ryanair i Wizz Air, putnicima ova švajcarska avio-kompanija uokviru svoje osnovne(basic) tarife nudi i obrok u avionu kao i besplatan prtljag do 20kg. Više o drugim tarifama koje nudi ova kompanija možete pročitati ovde.

Inače da podsetimo da će švajcarska Germania leteti svakog ponedeljka i petka počevši od 23.juna.

Karte možete kupiti preko sajtova swiss.com ili flygermania.com ili širom Srbije kod turističkih agencija koje su ovlašćenje za prodaju avio-karata.

 
*cenovni pregled rađen na današnji dan (04.06.2017.)

Tekst: A.P.
Fly from Niš

Policija danas proslavlja svoj dan u Nišu uz zanimljiv letački program

Deo helikopteske akcije sa generalne probe (foto: Fly from Niš)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obeležavaju danas svoj dan koji će proslaviti paradom svih rodova policije uz veoma zanimljiv program. Ljubitelje avijacije danas očekuje dosta zanimljiv deo programa koji smo mogli juče da vidimo na generalnoj probi. Helikopterska jedinica MUP-a prikazaće dva tipa svojih helikoptera Bell 212 i Gazela. I na "kopnu" MUP će pokazati svoje sposobnosti u vandrednim situacijama. Današnja manifestacija obeležavanja dana policije zakazana je za 12h na Trgu kralja Milana.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

субота, 03. јун 2017.

[VIDEO] Radovi na sanaciji krova biće završeni do 23.juna

Terminalna zgrada u novom ruhu (foto: Marko Stojković)
Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović rekao je juče da radovi na sanaciji krova na putničkom terminalu biti završeni u narednih nekoliko dana, a da bi sa zvaničnim početkom letova Germania-e iz Niša za Cirih terminalna zgrada zvanično u novom ruhu biti prezentovana javnosti.

Iako je rok za završetak radova bio 120 dana i da se završetak očekivao krajem aprila meseca, loše vreme tokom aprila i maja meseca produžili su rok za sanaciju krova za koju je iz budžeta grada krajem prošle godine izdvojeno 26 miliona dinara.

Podsetimo da je prethodno u holu terminala urađeno proširenje check-in šaltera čime se značajno ubrzalo čekiranje putnika imajući u vidu da nekim danima prisutno i po dva aviona koja skoro istovremeno slete na pistu niškog aerodroma, a takođe urađen je i još jedan montažni brzi gejt čime su se u mnogome smanjile gužve u odlaznom gejtu. U narednim mesecima prema ranijim najavama rukovodstva aerodroma uradiće se i proširenje za kontra-diverzioni pregled putnika i prtljaga(KD kontrola) odnosno postavljanje još jednog dodatnog retgen uređaja, postavljanje nove ograde oko aerodroma, kao i instalacija uređaja za instrumentalno sletanje prve kategorije (ILS CAT I).


Tekst: A.P.
Fly from Niš

петак, 02. јун 2017.

[VIDEO] Dočekan rekordni putnik na niškom aerodromu

Rekordna putnica iz Nemačke(foto: M.S./ Fly from Niš)
Rekordni 124.918 putnik prošao je danas kroz nišku vazdušnu luku i to na redovnom letu Wizz Air-a za Dortmund. Za razliku od prošle godine kada je to bio naš državljanin, čast da ove godine bude rekorder pripala je putnici iz Nemačkog grada Munstera koja je iskoristila liniju iz Dortmunda da doputuje prvi put u Niš.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izrazio je veliko zadovoljstvo time što je za samo pet meseci rada aerodroma u ovoj godini oboren rekord po broju putnika koji je ostvaren na kraju prethodne godine.

Inače direktor aerodroma "Konstatin Veliki" Vladica Đurđanović nedavno izjavio, da bi na kraju ove godine kroz nišku vazdušnu luku moglo da prođe 330.000 putnika.

Podsetimo da sa niškom aerodroma možete leteti ka 10 destinacija širom Evrope i to sa dva niskotarifna avio-prevoznika (Wizz Air, Ryanair) kao i sa švajcarskom nacionalnom avio-kompanijom. Još jedna avio-kompanija će takođe leteti iz Niša i to počev od 23.juna, dva puta nedelje(ponedeljkom i petkom) do Ciriha.



Tekst: A.P., M.S.
Fly from Niš

четвртак, 01. јун 2017.

Aerodrom Niš sutra obara rekord po broju putnika

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Niški aerodrom sutra će postaviti novi rekord po broju prevezenih putnika i to samo posle 5 meseci poslovanja zahvaljujući novim linijama uvedenim krajem prošle godine, ali i početkom ove godine.

Novi rekord, koji je na kraju prošle godine iznosio 124 917 putnika, postaviće neko od putnika koji bude sutra doputovao na redovnoj liniji Wizz Air-a iz Dortmunda. Inače direktor aerodroma "Konstatin Veliki" Vladica Đurđanović nedavno izjavio, da bi na kraju ove godine kroz nišku vazdušnu luku moglo da prođe 330.000 putnika.

Portal "Fly from Niš" će Vas ovome opširnije izvestiti u toku sutrašnjeg dana, kao i o temi sanacije krova na putničkom terminalu i daljim ulaganjima koja očekuju nišku vazdušnu luku.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Tačno 23 dana do pokretanje prve linije Germania Flug do Ciriha

ilustracija (foto: flygermania.com)
Švajcarski avio-prevoznik Germania Flug će za nešto manje od mesec dana pokrenuti svoju prvu liniju iz Niša i to ka Cirihu. Avioni ove avio-kompanije leteće svakog ponedeljka i petka iz Niša.

(foto: Germania Flug)
Nedavno je za vazduhoplovni portal Aviatica.rs i "Travel Magazine" govorio generalni direktor Germania Flug-a Tobias Somandin, upitan šta ih je to privuklo da upravo pokrenu letove ka Nišu rekao da je to pre svega mnogobrojna dijaspora posebno sa juga Srbije koja živi u Švajcarskoj, ali i njihove analize koje su pokazale da ova linija ima veliki potencijal.

Za razliku od niskotarifnih kompanija, Ryanair i Wizz Air, putnicima ova švajcarska avio-kompanija uokviru svoje osnovne(basic) tarife nudi i obrok u avionu kao i besplatan predati prtljag do 20kg.

Karte po ceni od 68 CHF možete rezervisati preko flygermania.com ili putem njihovog Servisnog centra na +381 (0)18 300 220, kao i kod lokalnih putničkih agencija i odabranih tur-operatera.

Podsetimo inače da će se do Ciriha leteti i tokom zimske sezone do kraja aprila 2018.godine. Germania Flug zadržaće se na dva leta nedeljno, ponedeljak i petak, dok će u pojedinim mesecima kada se zna da je popunjenost nešto slabija leteti samo jednom nedeljno odnosno petkom. Do Ciriha inače sa niškog aerodroma već uveliko leti nacionalni avio-prevoznik Švajcarske, SWISS, svakog petka i nedelje.


Tekst: A.P.
Fly from Niš