PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 25. јун 2017.

Wizz Air leti već 2 godine iz Niša

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air je na današnji dan pre tačno dve godine pokrenuo svoju prvu liniju iz Niša ka Malmeu, ujedno to je bila i prva niskotarifna avio-kompanija koja je poletela iz Niša.

Na toj prvoj liniji iz Niša letelo je ukupno 249 putnika, od  toga 175 putnika doputovalo je avionom iz Malmea, a ukupan broj prvih putnika za Malme bio je 74. Wizz Air je već sledeće nedelje, 3.jula 2015.godine otvorio i liniju ka Bazelu, kada je opsluženo 330 putnika od toga 160 dolazećih i 170 odlazećih.

Wizz Air na platformi niškog aerodroma 25.juna 2015.godine
(foto arhiva: Fly from Niš)
Tada je tom prilikom direktor aerodroma Vladica Đurđanović izrazio veliko zadovoljstvo što je linija uspostavljena zbog velikog truda koji je bio uložen da se ovakva jedna veoma značajna stvar realizuje. Sa druge strane, predstavnica Wizz Air-a tada je istakla da je aerodrom "Konstantin Veliki" veoma značajan za njihovu avio-kompaniju.
Podsetimo da je nakon dugih pregovara bivšeg i sadašnjeg rukovodstva aerodroma i čelnika grada sa mađarskom avio-kompanijom krajem decembra 2014.godine na konferenciji za medije, održanoj tada u zgradi Vlade Srbije, ova kompanija je najavila svoju prvu destinaciju iz Niša (Bazel), a samo mesec dana kasnije i svoju drugu destinaciju Malme, koja je na kraju stratovala ka prva destinacija iz Niša.

Zahvaljujući letovima ovog avio-prevoznika niški aerodrom je na kraju 2015.godine uspeo da zabeleži novi rekord po broju putnika nakog 9 godina kada se sa njega tokom prošle godine letelo više od 36.000 putnika.

Wizz Air dve godine kasnije putnicima iz Niša nudi čak 5 destinacija, pored Malmea i Bazela ka kojima i dalje leti, i Memingen, Dortmund i Ajndhoven. Takođe dve godine kasnije treba reći da Wizz nije jedina avio-kompanija koja leti iz Niša, već svoje letove ima i Ryanair, SWISS, a od petka i Germania Flug. Sve ove avio-kompanije nude sa niškog aerodroma ukupno 11 destinacija. Zanimljivo je i reći i to da se na kraju ove godine očekuje preko 300.000 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар