PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 09. јун 2017.

"easyJet" razmatra mogućnost pokretanja prvih letova iz Niša

ilustracija (foto: easyjet.com)
Prema pisanju portala "EX-YU Aviation News", britanski niskotarifni avio-prevoznik "easyJet" razmatra pokretanje svojih prvih letova i sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Predstavnici "easyJet"-a rekli su da razmatraju nekoliko potencijalnih linija iz Niša i to prema Velikoj Britaniji i Amsterdamu u Holandiji.
- Uvek analiziramo mogućnost novih linija na Balkanu, kao i to da te linije mogu da budu profitabilne i da imaju svoj rast. Povremeno procenjujemo mogućnosti na osnovu istraživanja tržišta. Ono što trenutno radimo je da razmatramo nekoliko mogućnosti na različitim linijama, i na osnovu toga ćemo odabrati onu destinaciju za koju se pokaže da će biti atraktivna za naše putnike. - ističu u "easyJet"-u za "EX-YU Aviation News"
"easyJet" već posluje u Srbiji prevozeći redovno putnike sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za Ženevu. Inače, direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović pre godinu dana u izjavi za "TV Kopernikus" rekao da je ovaj avio-prevoznik iskazao interesovanje za pokretanje linije do Engleske.

Pored "easyJet"-a interesovanje za pokretanje letova iz Niša u prethodnih nekoliko godina iskazalo i nekoliko drugih avio-kompanija poput Eurowings-a i Pegasus Airlines-a.

Trenutno dva najveća niskotarfina avio-prevoznika obavljaju redovan saobraćaj, Wizz Air i Ryanair, povezujući Niš sa 10 evropskih destinacija(Stokholm od 31.oktobra). Pored njih lete i SWISS i Germania Flug(od 23.juna) ka Cirihu.  Sa ovim brojem destinacija aerodrom Niš je za samo 5 meseci svog poslovanja u ovoj godini oborio rekord po broju putnika koji iznosi 124.918, a plan je do kraja godina da kroz niški aerodrom prođe blizu 330 hiljada putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

10 коментара:

 1. Анониман09. јун 2017. 12:00

  Bilo bi ekstra da uvedu liniju od Zeneve do Nisa.

  ОдговориИзбриши
 2. Анониман09. јун 2017. 19:14

  Trebalo bi razmotriti liniju Nica-Niš...

  ОдговориИзбриши
 3. Ala ste bre vi drcni.Malo vam Bazel i Cirih pa daj sad iz Zeneve daleko nam

  ОдговориИзбриши
 4. Анониман10. јун 2017. 11:22

  Bilo koja konekcija do Dablina

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман10. јун 2017. 21:47

  POVEZITE NIS SA MOREM.CRNA GORA ,GRCKA.STA CEKATE......

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pa ne odlucuje ovaj portal o novim linijama. Nis-Tivat ili Nis-Podgorica nece biti sa strane avio-kompanija koji vec posluju u Nisu. Iz pravnih razloga te linije mogu leteti iskljucivo AirSERBIA ili Montenegro Airlines. Srpska strana je vec izrazila da ne planira linije iz Nisa. Montenegro Airlines je financijski u velikim problemima tako da i tu ne ocekujem neke nove linije. Svakako, u pravu ste, da nam treba takva linija (barem tokom leta).

   Избриши
 6. Анониман12. јун 2017. 14:24

  Najbolje bi bilo da vi "FlyFromNis" stupite u kontakt sa aerodromom. Vidite sa njima koje destinacije mogu da izvuku od avio prevoznika, lepo napravite anketu, narod ovde glasa i linija sa najvise glasova da se uvede makar sezonski.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ovo je sve vec uradjeno sa strane portala i aerodroma. Nisu oni koji odlucuju, vec avio-kompanije. Svima koji trenutno kritikuju situaciju: Nis je postao pravi hit i u veoma kratko vreme su otvorene 11 linija za prodaju. U najavi su jos.

   Избриши