PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 03. јун 2017.

[VIDEO] Radovi na sanaciji krova biće završeni do 23.juna

Terminalna zgrada u novom ruhu (foto: Marko Stojković)
Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović rekao je juče da radovi na sanaciji krova na putničkom terminalu biti završeni u narednih nekoliko dana, a da bi sa zvaničnim početkom letova Germania-e iz Niša za Cirih terminalna zgrada zvanično u novom ruhu biti prezentovana javnosti.

Iako je rok za završetak radova bio 120 dana i da se završetak očekivao krajem aprila meseca, loše vreme tokom aprila i maja meseca produžili su rok za sanaciju krova za koju je iz budžeta grada krajem prošle godine izdvojeno 26 miliona dinara.

Podsetimo da je prethodno u holu terminala urađeno proširenje check-in šaltera čime se značajno ubrzalo čekiranje putnika imajući u vidu da nekim danima prisutno i po dva aviona koja skoro istovremeno slete na pistu niškog aerodroma, a takođe urađen je i još jedan montažni brzi gejt čime su se u mnogome smanjile gužve u odlaznom gejtu. U narednim mesecima prema ranijim najavama rukovodstva aerodroma uradiće se i proširenje za kontra-diverzioni pregled putnika i prtljaga(KD kontrola) odnosno postavljanje još jednog dodatnog retgen uređaja, postavljanje nove ograde oko aerodroma, kao i instalacija uređaja za instrumentalno sletanje prve kategorije (ILS CAT I).


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар