Пређи на главни садржај

Fly2Niš: Istraži - Arheološki park Medijana


Medijana puna znatiželjnih turista (foto: Fly from Niš)

Arheološki park Medijana otvoren je nedavno za posetioce, a nakon što je pre 10 godina bio zatvoren zbog radova. Narodni muzej u Nišu je povodom otvoranja, za sve građane Niša i turiste, otvorio vrata za sve zainteresovane da posete ovaj jedinstven lokalitet besplatno.

Danas i prethodnih dana mnogobrojni građani Niša i turisti posetili su ovaj arheološki muzej gde su mogli da se upoznaju sa vilom sa peristilom i termama kao centralnim objektom i mozaicima koje se nalaze u njoj. U okviru kompleksa možete videti i žitnicu i vinski podrum.

(foto: Fly from Niš)
Turisti mogu da pogledaju i repliku biste cara Konstantina koja se čuva u muzeju. Originalna broznana bista zanimljivo pronađena je prilikom izgradnje gvozdenog mosta kod niške Tvrđave 1900. godine i u orginalu se čuva u Narodnom muzeju Srbije. 

Kao jedno od najvećih antičkih nalaziša u Srbiji, Medijana je 1949. godine stavljena pod zaštitu države. U 1979, odlukom Skupštine Srbije, Arheološki park Medijana je proglašen za kulturno doboro od izuzetnog značaja.

Građani Niša i turisti mogu da posete ovaj arheološki muzej po ceni ulaznice od 500 dinara, dok će za srednjoškolce, studente, penzirone i organizovane grupe cena ulaznice 400 dinara.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Aerodrom Niš: Tokom letnje sezone možete leteti ka 13 redovnih i 3 sezonske destinacije

Ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Aerodrom Konstantin Veliki Niš tokom predstojeće letnje sezone putnicima će nuditi redovne letove ka 16 destinacija širom Evrope, od kojih su tri sezonske. Ryanair će leteti na četiri destinacije  i to: - dva puta nedeljno za Stokholm - četiri puta nedeljno za Beč - dva puta nedeljno za Maltu - tri puta nedeljno za Krf tokom letnje sezone   Wizz Air će leteti na pet destinacija i to: - dva puta nedeljno za Malme  - tri puta nedeljno za Beč - dva puta nedeljno za Memingem - četiri puta nedeljno za Bazel - dva puta nedeljno za Dortmund Air Serbia će leteti na sedam destinacija i to:  - dva puta nedeljno za Istanbul  - dva puta nedeljno za Keln - dva puta nedeljno za Ljubljanu - četiri puta nedeljno za Beograd - dva puta nedeljno za Frankfurt Han - dva puta nedeljno za Tivat i Atinu u letnjoj sezoni  Ukupno u ponudi za letnju sezonu je 38 nedeljnih letova u redovnom saobraćaju. Karte za letove do svih ovih destinacija moguće je kupiti preko zvanični

Wizz Air: Razmišljamo o daljem povećanju broja destinacija sa Aerodroma Niš

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air nedavno je objavljio svoje veće pristutvo na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu i povećanju destinacija sa tog aerodroma. U izjavi za portal "Fly from Niš" iz avio-kompanije Wizz Air saopštavaju da konstantno vrše analize tržišta i da su zadovoljni svojim prisustvom na Aerodromu Konstantin Veliki Niš, kao i da razmatraju dalje povećanje broja linija u narednom periodu. Odgovarajući na naša pitanja u Wizz Air-u ističu da su zadovoljni svojim razvojem na Aerodromu Niš i da se nakon pandemije virusa COVID - 19 nalaze na dobrom putu oporavka te da iz tih razloga i razmišljaju o budućim koracima kada je reč o novim destinacijama. - U ovom trenutku razmatramo proširenje naših destinacija uklučujući i letove sa Aerodroma Konstantin Veliki, ali za sada ne možemo dalje da komentarišemo. Kada je reč o kupovini slota za liniju Niš - London (Getvik), trenutno tražimo načine kako da taj slot iskoristimo. - ka

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - JANUAR / FEBRUAR 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom januara i februara meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Januar / Februar Ryanair 13,69€ / 14,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Januar / Februar Ryanair 16,99€ / 19,99€ Milano Bergamo(BGY) Januar / Februar Ryanair 12,99€ / 14,99€ Malta(MLA) Januar / Februar Ryanair 14,99€ / 19,99€ Bazel Miluz(MLH) Januar / Februar Wizz Air 5879 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Januar / Februar Wizz Air 4119 RSD / 2939 RSD Memingen(FMM) Januar / Februar Wizz Air 3529 RSD / 2349 RSD Malme(MMX) Januar / Februar Wizz Air 1759 RSD / 1759 RSD