Пређи на главни садржај

Wizz Air: Zadovoljni smo našim prisustvom u Srbiji i Nišu. Air Serbia nam nije prepreka daljem razvoju.

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš)

Na nedovno održanoj konferenciji za medije u Beogradu, Wizz Air je predstavio svoje planove poslovanja do 2030. godine kao i rezultate poslovanja u Srbiji. Iako za ovo leto Wizz Air ne planira dalje širenje iz Niša, iz Wizz Air  su zadovoljni njihovim prisustvom u Nišu i poručuju da stalno prate tržište, da na osnovu toga planiraju nove linije. Na konferenciji su takođe pomenuli da Air Serbia ne predstavlja nikakvu prepreku njihovom daljem razvoju u Srbiji i da na različitim modelima poslovanja funkcionišu.

Evelin Džekel, direktorka mreže u Wizz Air-u ističe da su zadovoljni trenutnom mrežom linija iz Niša, te iako ove letnje sezone neće uvoditi nove destinacije, postoje planovi za zimsku sezonu o čijim detaljima nije želela da govori, jer bi to bile špekulacije.

- Trenutno letimo na 5 destinacija iz Niša i za sada tokom leta ne planiramo da otvaramo nove linije, ali već imamo neke planove za narednu zimsku sezonu. Veoma smo zadovoljni svojim prisustvom u Nišu i mislim da imamo dobar izbor za naše putnike (Nemačka, Austraija, Švajcarska, Svedska). - izjavila je direktorka mreže Wizz Air-a

Wizz Air je zadovoljan svojim prisustvom u Srbiji i planira svoj dalji razvoj. Razvoj Air Serbia-e ne utiče na njihov razvoj i ne prestavlja nikakvu prepreku za budućnost. 

- Air Serbia ima drugačiji biznis model, i kada pogledate destinacije one su sve različite. Oni lete za Pariz- Šarl de Gol , a mi letimo ka Parizu - Buve i dosta je takvih destinacija. Takođe, nudimo dosta niže cene avio-karata. - kažu u Wizz Air-u
Wizz Air trenutno raspolaže sa 177 aviona u svojoj floti, gde u 37 gradova širom Evrope ima svoje baze. Plan Wizz Air je da do 2030. godine ima u floti 500 aviona. Takođe Wizz Air radi na tome da dobije i prve dugolinijske avione tipa Erbas A321 XLR kako bi mogao da leti na prekookeanskim destinacijama. Njihov fokus će biti Azija i Indija.

Govoreći o razvoju Wizz Air-a u Srbiji, istaknuto je da trenutno lete na 28 destinacija širom Evrope. Trenutno im je baza u Beogradu sa 4 stacionirana aviona i preko 120 zaposlenih. Wizz Air u Srbiji posluje još od 2010. godine i do sada je prevezao preko 6 miliona putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le