Пређи на главни садржај

Od letnje sezone sa niškog aerodroma svakodnevni polasci za Beč

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš)

Dve najveće niskotarifne avio-kompanije u Evropi, Ryanair i Wizz Air, od kraja marta meseca, odnosno od početka letnje sezone, sa niškog aerodroma Konstantin Veliki ponudiće svakodnevne letove ka Beču. Wizz Air će leteti 3 puta, a Ryanair čak 4 puta nedeljno različitim danima što će omogućiti još bolje povezevanje putnika sa Austrijom i omogućiti dalju povezanost sa Evropom i svetom.

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air ka glavnom gradu Austrije leteće svakog ponedeljka, srede i petka i redovno poletati svakog jutra u 08.10h. Cene karata se kod ove avio-kompanije kreću već od 2939 dinara.

Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair leteće tokom letnje sezone iz Niša ka Beču čak 4 puta nedeljno i to utorkom (poletanje u 20.05h), četvrtkom (poletanje u 12.30h), subotom (poletanje u 21.15h) i nedeljom (poletanje u 18.10h). Cene karata se kod ove avio-kompanije kreću već od 12,99€.

Beč će na ovaj način postati najveće čvorišće odakle će putnici moći da kupe karte i za neke druge destianancije i avio-kompanije širom Evrope(Pariza, Osla, Brisela, Berlina i dr,) i sveta(Čikaga, Montreala, Toronta Abu Dabija, Katara, Pekinga i dr.), a kojih trenutno nema u ponudi sa niškog aerodroma.

Zanimljivo da su ovako svakodnevni polasci iz Niša ka određenoj destinaciji zabeleženi u vreme JAT-a i Montenegro Airlines-a početkom 2000-tih kada su leteli svakodnevno do Ciriha.

Podsetimo da će Wizz Air povećati od letnje sezone broj letova ka Bazelu odnosno Miluzu na 4 nedeljno, Ryanair će povećati broj letova ka Krfu na 3 nedeljno, a ka svim ostalim destinacijama leteće (uključujući i Air Serbia-u) dva puta nedeljno.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le