Пређи на главни садржај

Godinu dana od uspostavljanja avio-linije između Niša i Beograda

Domaća linija Niš-Beograd (foto: Fly from Niš)

Prva domaća linija, od raspada državne zajednice SCG 2006. godine, pokrenuta je 7. januara 2022. godine na liniji između Niša i Beograda. Linija koja povezuje Niš i Beograd, ali i Niš sa svetom je aktuelna sa Aerodroma Konstantin Veliki već godinu dana i obavlja se svake srede i nedelje.

Let do Beograda se obavlja svake srede u jutarnjem i popodnevnom terminu avionima tipa ATR72 sa poletanjem u 10.30h odnosno popodnevnom terminu 14.30h. Takodje, ovaj let se obavlja i nedeljom u ranojutarnjem polasku 04.30h avionom A319 kao i avionom ATR72 u 10.30h.

Let do Beograda svakako je napravljen kako bi se putnicima iz Niša i ovog regiona dala prilika da pored direktnih letova sa Aerodroma Konstantin Veliki omogući i povezivanje ka drugim destinacijama širom Evrope na preko 20 destinacija iz mreže Air Serbia-e. Let do Beograda vrlo je zgodan za završavanje poslovnih obaveza, ali i za turističku posetu glavnom gradu. Mana ovih letova se što nemaju i neki dodatni let, ali i neki drugi dan pored dva leta u jednom danu za Beograd odnosno za  Niš iz Beograda.

Karte do Beograda se kreću već od 3081 dinar i mogu se kupiti na sajtu avio-prevoznika, ali i u turističkim agencijama ovlašćenih za prodaju avio-karata kao i na šaleteru za prodaju avio-karata u holu terminalne zgrade aerodroma Niš. Po istoj ceni možete kupiti kartu i za neku od ostalih destinacija u ponudi Air Serbia-e iz Niša, kao i neke destinacije preko aerodroma Beograd.

Ukoliko ste koristili ovu liniju, i želite da podelite Vaš utisak ostavite komentar na portalu ili našim društvenim mrežama.

Da li ste znali da je Niš bio povezan sa Beogradom još davne 1935. godine? Saznajte više ovde.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

 1. Koristio više puta . Nikad brže i nikad kraće. Mada bi cena mogla biti malo niža. Ipak je domaći let. I obavezno ubaciti svakog dana da ima i prepodne i uveče pa onom ko ima šta da završi može da se vrati istog dana

  ОдговориИзбриши
 2. Nije tačno da je ta linija napravljena za putnike da bi imali vezu za druge letove.Samo dva puta nedeljno?
  Ti letovi znaju da kasne poprilično tako da putnik nije siguran da li će stići na neki let iz Beograda.
  Ti letovi su prvenstveno za slanje aviona iz Beograda da odlete iz Niša pojedine destinacije i da ASL nebi plaćala prazne letove oni su ušli u sistem subvencije. Neka neko pokaže procenat punjenje putnika na toj liniji da vidimo isplativost.

  ОдговориИзбриши
 3. Sve je odlično organizovano,sve pohvale

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Aerodrom Niš: Tokom letnje sezone možete leteti ka 13 redovnih i 3 sezonske destinacije

Ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Aerodrom Konstantin Veliki Niš tokom predstojeće letnje sezone putnicima će nuditi redovne letove ka 16 destinacija širom Evrope, od kojih su tri sezonske. Ryanair će leteti na četiri destinacije  i to: - dva puta nedeljno za Stokholm - četiri puta nedeljno za Beč - dva puta nedeljno za Maltu - tri puta nedeljno za Krf tokom letnje sezone   Wizz Air će leteti na pet destinacija i to: - dva puta nedeljno za Malme  - tri puta nedeljno za Beč - dva puta nedeljno za Memingem - četiri puta nedeljno za Bazel - dva puta nedeljno za Dortmund Air Serbia će leteti na sedam destinacija i to:  - dva puta nedeljno za Istanbul  - dva puta nedeljno za Keln - dva puta nedeljno za Ljubljanu - četiri puta nedeljno za Beograd - dva puta nedeljno za Frankfurt Han - dva puta nedeljno za Tivat i Atinu u letnjoj sezoni  Ukupno u ponudi za letnju sezonu je 38 nedeljnih letova u redovnom saobraćaju. Karte za letove do svih ovih destinacija moguće je kupiti preko zvanični

Wizz Air: Razmišljamo o daljem povećanju broja destinacija sa Aerodroma Niš

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air nedavno je objavljio svoje veće pristutvo na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu i povećanju destinacija sa tog aerodroma. U izjavi za portal "Fly from Niš" iz avio-kompanije Wizz Air saopštavaju da konstantno vrše analize tržišta i da su zadovoljni svojim prisustvom na Aerodromu Konstantin Veliki Niš, kao i da razmatraju dalje povećanje broja linija u narednom periodu. Odgovarajući na naša pitanja u Wizz Air-u ističu da su zadovoljni svojim razvojem na Aerodromu Niš i da se nakon pandemije virusa COVID - 19 nalaze na dobrom putu oporavka te da iz tih razloga i razmišljaju o budućim koracima kada je reč o novim destinacijama. - U ovom trenutku razmatramo proširenje naših destinacija uklučujući i letove sa Aerodroma Konstantin Veliki, ali za sada ne možemo dalje da komentarišemo. Kada je reč o kupovini slota za liniju Niš - London (Getvik), trenutno tražimo načine kako da taj slot iskoristimo. - ka

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - JANUAR / FEBRUAR 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom januara i februara meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Januar / Februar Ryanair 13,69€ / 14,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Januar / Februar Ryanair 16,99€ / 19,99€ Milano Bergamo(BGY) Januar / Februar Ryanair 12,99€ / 14,99€ Malta(MLA) Januar / Februar Ryanair 14,99€ / 19,99€ Bazel Miluz(MLH) Januar / Februar Wizz Air 5879 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Januar / Februar Wizz Air 4119 RSD / 2939 RSD Memingen(FMM) Januar / Februar Wizz Air 3529 RSD / 2349 RSD Malme(MMX) Januar / Februar Wizz Air 1759 RSD / 1759 RSD