Пређи на главни садржај

UTISAK: Prvi let iz Niša do Beograda (foto)

(foto: Fly from Niš)

Posle 18 godina tokom ove nedelje realizovani su prvi letovi na domaćoj liniji između Beograda i Niša. Na taj način posle 16 godina pauze usled raspada državne zajednice SCG domaći saobraćaj je ponovo zaživeo. Portal "Fly from Niš" bio je u prilici da bude među prvi putnicima koji su tog dana poleteli prvog dana na prvom letu do Beograda.

Na niški aerodrom "Konstantin Veliki" stigli smo nešto pre 04:00h za let koji je bio planiran da poleti u 05:05h. Na šaleteru za registraciju nas je dočekalo ljubazno osoblje koje nas je uredno čekiralo uz neophodno pokazivanje lične karte. Po čekiranju smo prošli kontra-diverzionu kontrolu i nakon toga smo  smo određeno vreme proveli u gejtu do konačnog ukrcavanja u avion tipa ATR72 koji može da primi do 66 putnika. 

(foto: Fly from Niš)

(foto: Fly from Niš)

(foto: Fly from Niš)

(foto: Fly from Niš)

Svega nekoliko putnika bilo je na prvom letu do Beograda. Avion je poleteo ranije pre planiranog vremena sa aerodroma Niš u 05:00h i nakon 35 minuta leta uz prelepo panoramsko sletanje preko grada Beograda sleteli smo na aerodrom Nikola Tesla.   

Po sletanju i parkiranju aviona sačekao nas je autobus za prevoz putnika koji nas je prebacio do terminala 1 na kome su domaći dolasci odnosno domaći odlasci. Po iskracavanju iz autobusa izašli smo kod šaltera za registraciju na terminalu 1. 

(foto: Fly from Niš)

 
(foto: Fly from Niš)

(foto: Fly from Niš)

(foto: Fly from Niš)

(foto: Fly from Niš)

(foto: Fly from Niš)

Što se tiče samog keterinaga, u avionu na ovom zaista vremeski kratkom i udobnom letu bili ponuđeni sa vodom. Kabinsko osoblje je bilo izuzetno srdačno. Tog dana bio je realizovan još jedan let do Beograda ka kome je leteo avion tipa Erbas A319 kapaciteta 144 sedećih mesta.

Let do Beograda svakako je napravljen kako bi se putnicima iz Niša i ovog regiona dala prilika da pored direktnih letova sa Aerodroma Konstantin Veliki omogući i povezivanje ka drugim destinacijama širom Evrope na preko 20 destinacija iz mreže Air Serbia-e. Let do Beograda vrlo je zgodan za završavanje poslovnih obaveza, ali i za turističku posetu glavnom gradu. Mana ovih letova se što nemaju i neki dodatni let, ali i neki drugi dan pored dva leta u jednom danu za Beograd odnosno za  Niš iz Beograda.

Karte do Beograda se kreću već od 2478 dinara i mogu se kupiti na sajtu avio-prevoznika, ali i u turističkim agencijama ovlašćenih za prodaju avio-karata kao i na šaleteru za prodaju avio-karata u holu terminalne zgrade aerodroma Niš. Po istoj ceni možete kupiti kartu i za neku od ostalih destinacija u ponudi Air Serbia-e iz Niša, kao i neke destinacije preko aerodroma Beograd.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Saznajte više...

Svi planirani letovi Air Serbia-e u zimskoj sezoni zvanično krenuli (foto)

Air Serbia od nove godine nudi i veliki broj konekcija preko Aerodroma Beograd

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ryanair planira ponovo da pokrene letove iz Niša od 1. februara

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš)  Najveći niskotarifni avio-prevoznik u Evropi, Irski Ryanair je od juče privremeno obustavio sve letove iz Niša, ali i mnoge druge letove širom Evrope zbog problema sa pandemijom virusa COVID-19 koji je uticao na to da se restrikcije za putovanja širom Evrope ponovo zaoštre.  Više od 33% letova Ryanair je privremeno obustavio tokom januara meseca, a očekuje se da ponovo normalizuje saobraćaj tokom februara meseca. Prve letove iz Niša, Ryanair prema uvidu na njihovom sajtu planira da pokrene od 1. februara i to ka Beču i Milanu Bergamu. Od 3. i od 4. februara planira da ponovo pokrene i letove ka Stokholmu Arlandi odnosno ka Malti. Cene karata se za sve ove letove kreću po ceni već od 7,99€ i mogu se kupiti na sajtu ove avio-kompanije , kao i kod turističkih agencija ovlašćenih za prodaju avio-karata kao i na šalteru za prodaju karata u holu putničkog terminala Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Ryanair je svoju sezonu letova najavio je i za letnji red

Posle 18 godina obnavljaju se domaći letovi između Niša i Beograda

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Prvi domaći letovi na liniji između Niša i Beograda biće obnovljeni posle 18 godina odnosno 16 godina od kada su totalno ukinuti posle raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore. Poslednji letovi na domaćim destinacijama bili su obavljani 2006. godine sa Aerodroma Niš ka Tivtu odnosno Aerodroma Beograd ka Podgorici i Tivtu. Razvoj vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma Niš duboko zaseže u period pre Drugog svetskog rata i perioda Kraljevine Jugoslavije kada je 1. maja 1935. godine uspostavljena prva linija između Niša i Beograda ka kojoj je saobraćao prvi nacionalni avio-prevoznik Aeroput. Letovi između ova dva grada obavljani su do pred sam početak rata. Tek otvaranjem Aerodroma Niš za međunarodni vazdušni saobraćaj 12. oktobra 1986. godine uspostavljaju se prvi domaći letovi između ostalog i ka glavnom gradu ondašnje Jugoslavije. Letovi sve do raspada SFRJ obavljani su tokom 4 godine od strane JAT - Jugoslovenskog aerotransporta. Tokom tih godina putn