Пређи на главни садржај

Svi planirani letovi Air Serbia-e u zimskoj sezoni zvanično krenuli (foto)

(foto: FB Aerodrom Niš)

 Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia juče je sa niškog aerodroma Konstantin Veliki zvanično pokrenuo letove ka Kelnu i Beogradu, a nastavila je da leti ka Frankfurt Hanu i Ljubljani.

Juče je sa Aerodroma Niš uspostavljena prva domaća linija, posle 2006.godine, Beograd - Niš, a pokrenuta je i nova linija ka Kelnu. Nakon kraća novogodišnje pauze nastavljeni su letovi ka Frankfurt Hanu, a posle godišnje pauze prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 obnovljeni su i izuzetno traženi letovi ka Ljubljani.

Air Serbia je danas iz realizovala i svoj prvi let do Beograd. Putnicima je na taj način omogućila da se pored turističkog i poslovnog putovanja do prestonice konektuju preko beogradskog aerodroma Nikola Tesla širom Evrope i sveta.

Letovi ka Kelnu, Frankfurt Hanu i Ljubljani tokom zimske sezone obavljaće se svakog četvrtka i subote. Ka Istanbulu leteće se svakog utorka i subote. Domaći letovi iz Beograda su svakog četvrtka i nedelje u dva termina odnosno iz Niša ka Beogradu svakog petka i subote takođe u dva termina.

Air Serbia zvanično još nije pokrenula sve svoje letove iz Niša, preostale dve destinacije planirane su za letnji red letenja kada će se leteti do Tivta i Atine.

U nastavku pogledaje fotografije sa jučerašnjeg dešavanja na Aerodromu Konstantin Veliki Niš.

Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

UTISAK: Prvi let iz Niša do Beograda (foto)

(foto: Fly from Niš) Posle 18 godina tokom ove nedelje realizovani su prvi letovi na domaćoj liniji između Beograda i Niša. Na taj način posle 16 godina pauze usled raspada državne zajednice SCG domaći saobraćaj je ponovo zaživeo. Portal "Fly from Niš" bio je u prilici da bude među prvi putnicima koji su tog dana poleteli prvog dana na prvom letu do Beograda. Na niški aerodrom "Konstantin Veliki" stigli smo nešto pre 04:00h za let koji je bio planiran da poleti u 05:05h. Na šaleteru za registraciju nas je dočekalo ljubazno osoblje koje nas je uredno čekiralo uz neophodno pokazivanje lične karte. Po čekiranju smo prošli kontra-diverzionu kontrolu i nakon toga smo  smo određeno vreme proveli u gejtu do konačnog ukrcavanja u avion tipa ATR72 koji može da primi do 66 putnika.  (foto: Fly from Niš) (foto: Fly from Niš) (foto: Fly from Niš) (foto: Fly from Niš) Svega nekoliko putnika bilo je na prvom letu do Beograda. Avion je poleteo ranije pre planiranog vremena sa aero

Ryanair planira ponovo da pokrene letove iz Niša od 1. februara

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš)  Najveći niskotarifni avio-prevoznik u Evropi, Irski Ryanair je od juče privremeno obustavio sve letove iz Niša, ali i mnoge druge letove širom Evrope zbog problema sa pandemijom virusa COVID-19 koji je uticao na to da se restrikcije za putovanja širom Evrope ponovo zaoštre.  Više od 33% letova Ryanair je privremeno obustavio tokom januara meseca, a očekuje se da ponovo normalizuje saobraćaj tokom februara meseca. Prve letove iz Niša, Ryanair prema uvidu na njihovom sajtu planira da pokrene od 1. februara i to ka Beču i Milanu Bergamu. Od 3. i od 4. februara planira da ponovo pokrene i letove ka Stokholmu Arlandi odnosno ka Malti. Cene karata se za sve ove letove kreću po ceni već od 7,99€ i mogu se kupiti na sajtu ove avio-kompanije , kao i kod turističkih agencija ovlašćenih za prodaju avio-karata kao i na šalteru za prodaju karata u holu putničkog terminala Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Ryanair je svoju sezonu letova najavio je i za letnji red

Posle 18 godina obnavljaju se domaći letovi između Niša i Beograda

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Prvi domaći letovi na liniji između Niša i Beograda biće obnovljeni posle 18 godina odnosno 16 godina od kada su totalno ukinuti posle raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore. Poslednji letovi na domaćim destinacijama bili su obavljani 2006. godine sa Aerodroma Niš ka Tivtu odnosno Aerodroma Beograd ka Podgorici i Tivtu. Razvoj vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma Niš duboko zaseže u period pre Drugog svetskog rata i perioda Kraljevine Jugoslavije kada je 1. maja 1935. godine uspostavljena prva linija između Niša i Beograda ka kojoj je saobraćao prvi nacionalni avio-prevoznik Aeroput. Letovi između ova dva grada obavljani su do pred sam početak rata. Tek otvaranjem Aerodroma Niš za međunarodni vazdušni saobraćaj 12. oktobra 1986. godine uspostavljaju se prvi domaći letovi između ostalog i ka glavnom gradu ondašnje Jugoslavije. Letovi sve do raspada SFRJ obavljani su tokom 4 godine od strane JAT - Jugoslovenskog aerotransporta. Tokom tih godina putn