Пређи на главни садржај

Od Vardara pa do Triglava. Letovi iz Niša do gradova bivše Jugoslavije

Od Vardara pa do Triglava; ilustracija;
(foto: Fly from Niš)

Zahvaljujući uspostavljaju domaće linije Air Serbia-e do Beograda, grad Niš se ponovo našao na mapi gradova bivše Jugoslavije do kojih je moguće stići avionom sa ili bez presedanja.

Niš je posle više od 30 godina ponovo povezan sa Zagrebom i Skopljem, a posle 9 godina ponovo povezan sa Podgoricom, doduše preko Beograda. Tu su se našle i destinacije poput Sarajeva ili Banja Luke.  

Air Serbia je posle više od godinu dana pauze vratila letove do Ljubljane ka kojoj je moguće leteti direktno iz Niša ili preko aerodroma Beograd, a takođe možete leteti tokom zimskog reda letenja možete preko Beograda leteti do Tivta. Linija iz Niša ka Tivtu aktuelna je samo tokom letnjeg reda letenja.

Polasci ka skoro svim većim gradovima bivše Jugoslavije letom sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš preko Aerodroma Nikola Tesla Beograd dostupni su svakog petka i nedelje. Dok su direktni letovi ka Ljubljani iz Niša svakog četvrtka i subote.

Svakako dodatne informacije možete potražiti na sajtu Air Serbia-e. Cene karata ka ovim destinacijama bilo da idete direktno iz Niša ili presedate preko Beograda se kreću već od 2519 dinara (direktni letovi iz Niša) odnosno već 3410 dinara (letovi sa presedanjem) i mogu se kupiti na sajtu Air Serbia-e, turističkim agencijama ovlašćenim za prodaju avio-karata.

DIREKTNE AIR SERBIA DESTINACIJE BEZ ILI SA PRESEDANJEM PREKO AERODROMA BEOGRAD(BEG)

>
Početna destinacija Krajna destinacija Avio-kompanija Dan Napomena
Niš (via Belgrade) Banja Luka(BNX) Air Serbia ----5-- 14.01., od 04.03.
Niš Beograd(BEG) Air Serbia ----5-7 od 07.01.
Niš Ljubljana(LJU) Air Serbia ---4-6- od 06.01.
Niš (via Belgrade) Ljubljana(LJU) Air Serbia ----5-7 od 07.01.
Niš (via Belgrade) Podgorica(TGD) Air Serbia ----5-7 od 07.01.
Niš (via Belgrade) Sarajevo(SJJ) Air Serbia ----5-7 od 07.01.
Niš (via Belgrade) Skoplje(SKP) Air Serbia ----5-7 od 07.01.
Niš (via Belgrade) Tivat(TIV) Air Serbia ----5-7 od 07.01.
Niš Tivat(TIV) Air Serbia --3--6- od 15.06.
Niš (via Belgrade) Zagreb(ZAG) Air Serbia ------7 od 05.07.
*svi podaci preuzeti sa zvaničnog sajta www.airserbia.com


Tekst: A.P.
Fly from Niš


Коментари

Популарни постови са овог блога

UTISAK: Prvi let iz Niša do Beograda (foto)

(foto: Fly from Niš) Posle 18 godina tokom ove nedelje realizovani su prvi letovi na domaćoj liniji između Beograda i Niša. Na taj način posle 16 godina pauze usled raspada državne zajednice SCG domaći saobraćaj je ponovo zaživeo. Portal "Fly from Niš" bio je u prilici da bude među prvi putnicima koji su tog dana poleteli prvog dana na prvom letu do Beograda. Na niški aerodrom "Konstantin Veliki" stigli smo nešto pre 04:00h za let koji je bio planiran da poleti u 05:05h. Na šaleteru za registraciju nas je dočekalo ljubazno osoblje koje nas je uredno čekiralo uz neophodno pokazivanje lične karte. Po čekiranju smo prošli kontra-diverzionu kontrolu i nakon toga smo  smo određeno vreme proveli u gejtu do konačnog ukrcavanja u avion tipa ATR72 koji može da primi do 66 putnika.  (foto: Fly from Niš) (foto: Fly from Niš) (foto: Fly from Niš) (foto: Fly from Niš) Svega nekoliko putnika bilo je na prvom letu do Beograda. Avion je poleteo ranije pre planiranog vremena sa aero

Ryanair planira ponovo da pokrene letove iz Niša od 1. februara

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš)  Najveći niskotarifni avio-prevoznik u Evropi, Irski Ryanair je od juče privremeno obustavio sve letove iz Niša, ali i mnoge druge letove širom Evrope zbog problema sa pandemijom virusa COVID-19 koji je uticao na to da se restrikcije za putovanja širom Evrope ponovo zaoštre.  Više od 33% letova Ryanair je privremeno obustavio tokom januara meseca, a očekuje se da ponovo normalizuje saobraćaj tokom februara meseca. Prve letove iz Niša, Ryanair prema uvidu na njihovom sajtu planira da pokrene od 1. februara i to ka Beču i Milanu Bergamu. Od 3. i od 4. februara planira da ponovo pokrene i letove ka Stokholmu Arlandi odnosno ka Malti. Cene karata se za sve ove letove kreću po ceni već od 7,99€ i mogu se kupiti na sajtu ove avio-kompanije , kao i kod turističkih agencija ovlašćenih za prodaju avio-karata kao i na šalteru za prodaju karata u holu putničkog terminala Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Ryanair je svoju sezonu letova najavio je i za letnji red

Posle 18 godina obnavljaju se domaći letovi između Niša i Beograda

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Prvi domaći letovi na liniji između Niša i Beograda biće obnovljeni posle 18 godina odnosno 16 godina od kada su totalno ukinuti posle raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore. Poslednji letovi na domaćim destinacijama bili su obavljani 2006. godine sa Aerodroma Niš ka Tivtu odnosno Aerodroma Beograd ka Podgorici i Tivtu. Razvoj vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma Niš duboko zaseže u period pre Drugog svetskog rata i perioda Kraljevine Jugoslavije kada je 1. maja 1935. godine uspostavljena prva linija između Niša i Beograda ka kojoj je saobraćao prvi nacionalni avio-prevoznik Aeroput. Letovi između ova dva grada obavljani su do pred sam početak rata. Tek otvaranjem Aerodroma Niš za međunarodni vazdušni saobraćaj 12. oktobra 1986. godine uspostavljaju se prvi domaći letovi između ostalog i ka glavnom gradu ondašnje Jugoslavije. Letovi sve do raspada SFRJ obavljani su tokom 4 godine od strane JAT - Jugoslovenskog aerotransporta. Tokom tih godina putn