Пређи на главни садржај

Ryanair prvi put na letovima ka Nišu koristio Podgoricu kao alternaciju

ilustracija; (foto: FB Avioni iznad Niša)
Zbog izuzetno složenih meteo uslova koji su snižavali vidljivost i do 200 metara, popodnevni saobraćaj na Aerodromu Niš u toku podneva u petak i subotu rezultirao je da određeni letovi budi otkazani odnosno pomereni za dan posle.

Stokholm - Niš via Podgorica (foto: flightradar24.com)
Svi letovi koji su bili planirani i to za Malme, Beč, Bazel i Rim su bili otkazani, a avioni su nakon neuspelog pokušaja da slete na Aerodrom Niš preusmereni za Beograd. Let na liniji Malta - Niš - Malta i Stokholm - Niš - Stokholm realizovan je juče odnosno danas. Oba aviona Ryanair-a su zbog složenih meteo uslova bili preusmereni na Aerodrom u Podgorici odakle je i juče i danas sleteo na Aerodrom Niš i kasnije realizovao let Niš - Malta odnosno Niš - Stokholm.

Posle 7 godina let na liniji Podgorica - Niš
(foto: flightradar24.com)
Ono što predstavlja zanimljivu činjenicu jeste da je posle prekida saobraćaja i povlačenja Montenegro Airlines-a iz Niša 2013. godine na liniji za Podgoricu, tačno posle posle 7 godina realizovan jedan komercijalni let između ova dva aerodroma. Sa druge strane, ovo je prvi put da neki avion od 2015.godine od kada lete niskotarifni avio-prevoznici da neki avion sleti na aerodrom, a da to nije Sofija, Beograd ili Skoplje.

Inače, magla je tokom ove nedelje otežavala saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla Beograd gde je Air Serbia bila primorana da pošalje avione tipa ATR 72 na alternaciju u Niš sa svojih redovnih linija iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Beča, Soluna, Praga, Tivta, Venecije i to u više navrata. Opširnije o alternacijama koje su bile ove nedelje, ali i mikroklimi na Aerodromu Niš moćićete da se informašete narednih dana.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23