Пређи на главни садржај

97% više putnika za prva dva meseca ove godine u odnosu na isti period prošle godine

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš)

Niški aerodrom "Konstantin Veliki" zabeležio je rast broja putnika za prva dva meseca ove godine u odnosu na isti period prošle godine koji je skoro dupliran.

Prema najnovijim statističkim podacima objavljenim na sajtu Aerodroma, 58.434 putnika koristilo je letove sa niškog aerodroma što je za 97% više u odnosu na isti period prošle godine. Sagledavajući statističke podatke u odnosu na prošlu godinu broj putnika se povečao skoro duplo što je itekako dobar rezultat, no treba imati u vidu da su još uvek važila ograničenja za putovanja i to je uticalo na broj putnika na početku 2022. godine.

Trenutno ostvareni broj putnika za prva dva meseca zanimljivo je bolji rezultat u odnosu na period pre pandimije COVID-19 odnosno u 2019. godini kada su ostvareni rekordni rezultati po broju preveznih putnika za čak 20%.

Aerodrom Niš je u stalnim pregovorima sa zainteresovanim avio-kompanijama oko uvođenja novih destinacija, ali i povratka vrlo popularnih ranije ukinutih destinacijia.

Podsetimo da tokom letnje sezone sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" možete leteti ka 16 redovnih i sezonskih destinacija kao i ka 4 čarter destinacije. Prvi put posle 2005. godine u ponudi će se naći svakodnevni polasci za Beč. Wizz Air će leteti 3 puta nedeljno, a Ryanair 4 puta nedeljno. Do Bazela odnosno Miluza Wizz će leteti 4 puta nedeljno, Ryanair će ka Krfu leteti prvi put 3 puta nedeljno. Air Serbia nastavlja da i ove letnje sezone leti ka Atini i Tivtu. Veliki broj turističkih agencija u svojoj ponudi iz Niša nudi letovanja u Antaliji, Alanji, Hurgadi i Tunisu(Monastir).


Tekst: A.P.
Fly from Niš

BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le