Пређи на главни садржај

Aerodrom Niš uskoro dobija 10 novih linija

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić najavio je raspisivanje medjunarodnog javnog tendera za izbor avio-prevoznika koji će otvoriti 10 novih avio-linija sa Aerodroma Konstantin Veliki.

5 miliona evra, kako je rekao Ilić, biće uloženo u određenu avio-kompaniju koja će se javiti na tenderu za izbor avio-prevozioca i koja će na tja način uspostaviti 10 novih evropskih destinacija. On nije isključio mogućnost da će se na tom tenderu, kada bude raspisan, javiti veliki broj avio-kompanija uključujući i nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia-u.

Država će tako, a prema važećem zakonu o vazdušnom saobraćaju, iskoristiti priliku da buduće nove linije proglasi od javnog značaja za RS. Koje bi to potencijalne linije mogle da budu, saznaćemo uskoro, ali ono što se prethodnih godina ponavljalo u javnosti kao linije koje bi bile interesatne sa Aerodroma Niš pominjani su Tivat, Pariz, Istanbul, Moskva, Oslo, Solun, Atina.

Podsetimo da je je Aerodrom Niš 2018.godinu sa rekordnim brojem putnika od 351.581 i to u tom trenutku sa 10 linija. Uvođenjem 10 novih destinacija sa niškog aerodroma, godišnje će značiti preko 700.000 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

 1. samo da se ne izjalovi .... dace Gospod da bude jos dvadeset <3

  ОдговориИзбриши
 2. Bas se radujem. Svet ce nam biti blizi. Pozdrav

  ОдговориИзбриши
 3. Iskreno ovaj Tivat mozda leti, Atina je potrebno nepotrebna. Ostalo mozda nije lose s tim sto bi Amsterdam i London, kao i Rim trebali da idu pod obavezno. Drzimo palceve

  ОдговориИзбриши
 4. Samo da ne bude AirSerbia. Sa njenim cenama i 'kvalitetom' usluga (koje su losije od usloga najgore lowcost kompanije), nazalost pisi odmah propalo.

  ОдговориИзбриши
 5. Malta bi bila dobar izbor... Toliko je Nišlija tamo... Ovako aj u Beograd, aj u Skoplje, aj u Sofiju, uffff

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Not just Nislija but for all those so many coming and going from SouthEast Srbija its better from NIS airport. I am hoping on AirMalta and Turkish Airline to consider this route. If not as direct flight, maybe in transit.

   Избриши
 6. Mislim da je linija Hamburg Niš najpotrebnija... ima nas puno Srba sa juga koji smo na samom severu Nemačke :-)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Samo sto sam napisao komentar sa istim predlogom i vidim još jedan glas koji je za istu liniju :) jeste, ima nas dosta iz hamburga i okoline koji bi leteli za nis, slažem se. :)

   Избриши
 7. Oslo bi bio pun pogodak i zasigurno popunjen velikim brojem putnika ��

  ОдговориИзбриши
 8. Sandefjord Torp! ♥️♥️♥️

  ОдговориИзбриши
 9. Slažem se za Maltu, to bi bilo perfektno, tamo svi imamo po nekog a i prelepo je da se ode. Istanbul i Atina potpuno nepotrebno. Solun i ajde.

  ОдговориИзбриши
 10. Anonimna: 1.02.2019. Mogao bi i Brisel da dodje u obzir.

  ОдговориИзбриши
 11. Da, Malta definitivno... Neverovatno da niko ne vidi potencijal, trenutno postoje direktni letovi iz: Sofije, Skoplja i Beograda, i svi ti avioni su uvek puni jer brdo nasih ljudi radi ovde. Auto prevoznici non stop voze za sofiju i skoplje, a let iz nisa bi pokupio brdo tih putnika.

  ОдговориИзбриши
 12. Bilo bi lepo da se uvede let nis hamburg jer ima nas dosta iz nemacke koji letimo trenutno na liniji berlin niš ryanairom pa da ne bi morali za berlin. Već postoji linija hamburg skoplje ali to je takodje nepovoljno.

  ОдговориИзбриши
 13. E, nadajte se da uskoro ugase taj aerodrom, jer ako ne ulože novac u novi toranj i opremu za sletanje pod maglom i losim uslovima znači da nemaju interesa da se aerodrom razvije, već se bave mahinacijama i mafijaškim metodama ubijanja zdrave konkurencije, sad ce air srbija da se javi i pobedi na konkursu a onda će da gase jednu po jednu liniju zbog nerentabilnosti, dok sve ne pogase i pojačaju frekvenciju beogradskom, jer su se utalili sa francuzima.... A uuu

  ОдговориИзбриши
 14. Burgas ... da se ne zlopatimo po 14 sati busevima ... makar sezonski

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23