PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

понедељак, 07. јануар 2019.

Aerodrom Niš završio 2018.godinu sa novim istorijskim rekordom

(foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Samo godinu dana je bilo potrebno da se rezultat ostvaren u 2017.godini preskoči i postavi novi istorijski rezultat kada se radi o putničkom saobraćaju tokom  2018.godine.  6% putnika više u odnosu na isti period prethodne godine ili 331.582 prevezenih putnika je zaista rezultat vredan pažnje. 

Uprkos svim turbulencijama koje su pratite Aerodrom Niš tokom 2018.godine ostvareni rezultat sigurno da predstavlja podstrek novom rukovodstvu da ostvari još bolje rezultate u 2019., ali i u godinama koje su pred nama. 

Tokom 2018.godine pored drastičnog opadanja kargo saobraćaja, pa i same kargo robe u tom pogledu, došlo je i do korekcija u određenim linijama.

Krajem marta ukinuta je linija do Ajndhovena, tokom zimske sezone smanjen je broj letova ka Diseldorfu odnosno najavljeno je ukidanje za 31.mart ove godine, a takođe bas danas se ukida i let do Malmea. 

Sa druge strane, tokom 2018.godine povećeni su letovi tokom letnje sezone ka odredjenim postojećim destinacijama i uvedena je jedna nova ka Beču.  Zanimljivo neke od linija ka Beču tokom prethodne godine bile su rađene sa avionom tipa Erbas A321 sa kapacitetima 230 sedišta.

Najbolji mesečni rezultat za niški aerodrom kada je reč o putničkom saobraćaju ostvaren je za juli mesec, dok je najbolji rezultat u kargo saobraćaju ostvaren tokom marta meseca odnosno tokom septembra ako se upoređuju rezultati ostvareni u odnosu na isti period prethodne godine.

Podsetimo da je nedavno direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" izjavio da se za 2019.godinu očekuje još veći broj putnika, koji će pre svega zavisiti i od broja novih linija.  Aerodrom je u konstantnim pregovorima sa postojećim avio-prevoznicima koji lete iz Niša, ali i novim. Uslovi za avio-kompanije se nisu menjali promenom vlasništa i takvi će za  sada ostati. Prema Kneževićevim rečima, Aerodrom je tu da ponudi i omogući avio-kompaniji najbolje moguće uslove, a konačna odluka o uvođenju novih linija zavisi upravo od avio-kompanije.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар