Пређи на главни садржај

[ANALIZA] Šta nas očekuje do 1.jula?

ilustracija; (foto: Marko Stojkovic, Fly from Nis)
Glavno pitanje prethodnog dana na vest o proglašenju 12 linija od javnog interesa bilo je pitanje koja će avio-kompanija pokrenuti ove letove i kolika će biti cena avio-karte. Da bi došli do tih odgovara moraćemo malo sačekati.

Kako je Vlada Srbije pre dva dana na sednici donela ovu odluku koja je juče stupila na snagu, stvoreni su svi neophodni uslovi da se uđe u sledeću fazu odnosno fazu raspisivanja međunarodnog javnog tendera za izbor jednog ili više avio-prevozioca koje će obavljati nove letove iz Niša. Izbor avio-prevoznika zavisiće od uslova samog javnog poziva odnosno da li će se sve linije nuditi u paketu ili po nekoj utvrđenoj dinamici.

O tome da li će se cene karata, a zahvaljujući subvencijama države, biti niže  takođe će to zavisiti od uslova samog tendera kao i same poslovne politike određenog avio-prevoznika.

Zanimljivo je da će uvođenjem ovih linija, broj putnika sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" značajno povećati i da je za očekivati da već krajem ove godine bude oboren rekord po broju putnika iz 2018.godine. Prema planu Aerodroma, već 2020.godine može se očekivati i više od 500 hiljada putnika.

Putnici iz Niša će ka većini destinacije dobiti direktnu avio-vezu po prvi put, dok će se letovi za Tivat i Ljubljanu uspostaviti posle 10 odnosno 30 godina. Poslednji sezonski let na liniji Niš - Tivat obavljen je 2009.godine kada je ka toj destinaciji saobraćao Montenegro Airlines. Posle skoro više od 30 godina Niš će biti ponovo povezan sa Ljubljanom, tada vrlo popularnom destinacijom, ka kojoj je u periodu od 1987. - 1991. saobraćao JAT i Inex Adria.

Rukovodstvo Aerodroma svesno okolnosti koje će uslediti od 1.jula, prema najavama raditi na projektu adaptacije i proširenja putničkog terminala i koji će se prostirati na oko 4000 do 4500 m2. Samom adaptacijom i dogradnjom koja je neophodna, a čiji se prvi radovi očekuju tokom naredne godine, putnici će u narednom periodu moći da osete pravi komfor na Aerodromu Niš.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23