Пређи на главни садржај

Posle više od 50 godina centralna Srbija se avio-linijom povezuje sa svetom

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš)
Posle više od 54 godine od prvog leta Jugoslovenskog Aerotransporta (JAT) i to na liniji Beograd - Vrnačka Banja - Beograd pa dalje u svet, centralna Srbija ponovo se nalazi u centru zbivanja kada je reč o avio-saobraćaju.

Let između Kraljeva i Beča biće prvi koji se posle toliko vremena uspostavlja iz ovog dela Srbije, i prvi koji će poletati sa Aerodroma Morava nadomak Kraljeva. Od kako je zvanično otvoren 28.juna, Aerodrom Morava nadomak Kraljeva uveliko se priprema za doček prvih putnika koji će poleteti 17.decembra sa nacionalnom avio-kompanijom Air Serbia.

Air Serbia pustila je u prodaju karte na svom sajtu za let između Kraljeva i Beča. Karte se kreće po ceni već od 4485 dinara.

Letovi nacionalnog avio-prevoznika do glavnog grada Austrije obavljaće se 2 puta nedeljno tokom zimske odnosno 3 puta nedeljno tokom letnje sezone, avionima tipa ATR-72 kapaciteta 66 sedišta. Air Serbia, inače pobednik tender za linije od javnog značaja sa Aerodroma Morava, pored leta do Beča u letnjoj sezoni leteće i 3 puta nedeljno do Soluna.

Podsetimo da Air Serbia pored Aerodroma Morava nadomak Kraljeva, nudi i veliki broj destinacija sa Aerodroma Niš (čak njih 11), ali i veliki broj destinacija sa Aerodroma Beograd uključujući i interkontinetalni let do Njujorka.


Tekst: A.P.
Fly from Niš
*vest je ažurirana, nakon novih inforamacija u vezi prodaje karata

Коментари

  1. dali će Air Serbia otvoriti liniju za Cirih, ukidanje linije Swiss (i ako je skoro svaki let bio više od 90% popunjen) je veliki gubitak za stanovnike Švajcarske......

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le