Пређи на главни садржај

Rekordan broj putnika tokom aprila letelo sa Aerodroma Niš

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš)

Kako države EU i okruženja polako ublažavaju mere protiv pandemije COVID-19, a samim tim i ukidaju dodatne zahteve za ulazak, putnici u sve većem broju koriste povoljne cene avio-karata da posle par godina ponovo posete kako svoje najmilije, tako i da se odmore. S tim u vezi broj putnika iz meseca u mesec sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš kontinuirano raste, pa čak i beleže rekordne rezultate posle par godina. 

April mesec ove godine prema zvaničnoj statistici niškog Aerodroma zabeležio je rekordan broj putnika koji su koristili usluge avio-prevoza. Samo tokom ovog meseca iz Niša je letelo 33415 putnika što predstavljam najbolji mesec u odnosu na isti prethodnih godina još od uvođenja niskotarifnih avio-kompanija juna 2015. godine. 2018. godine letelo je tokom aprila nešto preko 30 hiljada putnika, a 2019. godine više od 29 hiljada putnika. Od početka godine iz Niša je letelo 84840 putnika.

Uprkos pandemiji virusa COVID-19, ali i u uslovima globalnih dešavanja, Aerodrom Niš trenutno se nalazi na putu da ova godina možda bude i nova prekretnica kada je broj putnika u pitanju.

Podsetimo da trenutno iz Niša možete leteti ka više destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije koje trenutno prevoze putnike.

Wizz Air trenutno obavlja avio-saobraćaj ka 5 destinacija širom Evrope i to ka Bazelu 3 puta nedeljno, ka Beču 2 puta nedeljno (od juna 3 puta nedeljno), ka Memingenu 2 puta nedeljno (od juna 3 puta nedeljno), ka Dortmundu 2 puta nedeljno, ka Malmeu 2 puta nedeljno.

Ryanair trenutno obavlja saobračaj iz Niša ka 4 destinacije i to ka Stokholmu Arlandi 2 puta nedeljno, ka Milanu Bergamu 2 puta nedeljno, ka Beču 3 puta nedeljno, ka Malti 2 puta nedeljno. Od prvoj juna Ryanair uvodi sezonsku liniju ka Krfu 2 puta nedeljno.

Air Serbia
trenutno u svojoj ponudi nudi 5 destinacija i to ka Beogradu 3 puta nedeljno, ka Frankfurt Hanu 2 puta nedeljno, ka Kelnu 2 puta nedeljno, ka Istanbulu 2 puta nedeljno, ka Ljubljani 2 puta nedeljno. Od 15. juna pokreće i sezonske letove ka Atini i Tivtu 2 puta nedeljno.

Ove letnje sezone očekuje se veliki broj čarter letova koje organizuje veći broj turističkih agencija u odnosu na raniji period i to do Hurgade od 18. juna (Barcino Tours), do Alanje od 21. juna (Barcino Tours), do Antalije od 24. juna (Filip Travel / 1A Travel), do Antalije od 28. juna (Barcino Tours).


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

VELIKA AKCIJA RYANAIR-a: 1+1 karta "upola" cene

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Ryanair nastavlja da iznenadjuje svoje putnike zanimljivim akcijama. Irski niskotarifni avio-prevoznik svojim putnicima iz Niša na zvaničnom  sajtu  nudi karte po ceni već od 10,99€ po sistemu 1+1 GRATIS . AKCIJA VAŽI SAMO DANAS ZA LETOVE U PERIODU TOKOM MAJA MESECA. Ovom akcijom obuhvaćene su sve aktuelne destinacije iz Niša na letovima Ryanair-a.  NAPOMENA :  Podsećamo sve naše čitaoce da se još jednom informišu oko uslova putovanja za ulazak u zemlju koju planiraju da lete  preko sajta avio-kompanije  ili  IATA Travel centra , kako ne bi bili odbijeni sa leta ukolko nemaju traženu dokumentaciju. Tekst: A.P. Fly from Niš

Wizz Air od juna u novom terminu leti za Malme i Beč

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Tokom letnje sezone Wizz Air će određene letove sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš obavljati u drugim terminima. Wizz Air će ipak nastaviti da leti ka Beču svakog ponedeljka, srede i petka, dok će letove ka Malmeu obavljati svakog četvrtka i nedelje.  Wizz Air je tokom juna meseca planirao da svoje letove ka Beču obavlja svakog utorka, četvrtka i subote, baš kao što to trenutno obavlja Ryanair, međutim ipak su odlučili da svoje letove nude putnicima iz Niša u terminima koji su obavljali letove od početka zimske sezone. Wizz Air će letove ka Beču od juna meseca obavljati u terminu 12:15h sletanje, 12:50h poletanje iz Niša. Od 15. juna Wizz Air će vratiti treći let ka Beču, sredom, u istom terminu.  Wizz Air i Ryanair će nastaviti dakle da nude putnicima letove sa Aerodroma Konstantin Veliki 6 puta nedeljno odnosno ponedeljkom (Wizz Air), utorkom (Ryanair), sredom (Wizz Air), četvrtkom (Ryanair), petkom (Wizz Air), subotom (Rynaair). Od 2. juna mađars

U toku radovi na izgradnji novog putničkog terminala Aerodroma Niš

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Tokom protekle nedelje predstavnici ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na čelu sa ministrom Tomislavom Momirovićem obišli su radove na izgradnji i dogradnji starog putničkog terminala Aerodroma u Nišu. ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Ministar se tom prilikom uverio da radovi koji traju već dva meseca idu u odličnom dinamikom i da je više nego zadovoljan onim video. On je tom prilikom istakao da je za državu Srbiju izuzetno značajna modernizacija Aerodroma Konstantin Veliki Niš i da će kroz naredni period ovo doprineti još boljoj povezanosti Niša sa Evropom, ali i svetom. ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dogradnja tеrminalnе zgradе omogućićе kapacitеt za 1,5 miliona putnika godišnjе i moći ćе da opsluži 6 vazduhoplova istovrеmеno. Imaćе 5 izlaza (gеjtova) i mogućnost korišćеnja avio mosta, što sada nе postoji. Imaćе oko 700m2 komеrcijalnog prostora i omogući ćе značajno bolji konfort putnika i vеći broj pratеćih sadrž