PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 05. април 2017.

Hoće li na niški aerodrom ponovo sletati turisti iz Velike Britanije? Britanski list Gardijan preporučuje Niš kao turističku destinaciju

ilustracija (foto arhiva aerodrom Niš)
Britanski list Gardijan (eng"The Gardian") u svom tekstu o turističkim mestima koje potencijalni turisti iz njihove zemlje mogu da obiđu između ostalog se našao i kratak članak o Srbiji.

Tako se u tom članku između ostalog navodi da britanski turisti nikako ne treba da zaborave da posete južnu Srbiju odnosno Niš i Kopaonik.  
- Dok se Hrvatska muči sa problemom prenatrpanosti turista u letnjim mesecima, pre svega u gradovima poput Splita i Dubrovnika, susedna Srbija ostaje neotkriveni dragulj Balkana. Za bicikliste i one koji vole da pešače, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture. Očekujte epsko gostoprimstvo uz mnoštvo rakije. Ne propustite da obiđete Petrovaradin na Dunavu, gradove poput Niša i planinske parkove kao što su Fruška gora i Kopaonik - "krov Srbije". -  navodi ovaj list
Vredi podsetiti da su u više navrata tokom prethodnih 30 godina britanski turisti, pretežno skijaši, dolazili čarter letovima JAT-a i Thomsonfly-a iz Londona na niški aerodrom gde su odsedali i provodili svoj odmor na Kopaoniku i to u periodu 1989.-1991. odnosno 2006.-2008..

Da li će se opet u neko dogledno vreme uspostaviti čarter letovi za potrebe britanskih turista ili će neka od sadašnjih avio-kompanija ili možda budućih povezati Niš sa Velikom Britanijom, ostaje da se vidi u narednom periodu.


Tekst: A.P.
Prevod: Naissus.info
Fly from Niš

2 коментара:

  1. Одговори
    1. Malo pretrazite sajt ;)
      Evo linka : http://flyfromnis.blogspot.com/2017/03/letnji-red-letenja-na-niskom-aerodromu-u-2017-godini.html

      Избриши