PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 25. октобар 2017.

Oslo, Pariz, Moskva, Istanbul samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša

ilustracija; (foto: Fly from Niš)
Aerodrom Niš u saradnji sa gradom uveliko radi na tome da privuče i druge zainteresovane avio-prevoznike koji bi ga povezali i ka ostalim destinacijama širom Evrope, rečeno je danas na konferenciji za novinare povodom pokretanja linije do Stokholma.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se očekuje i otvaranje linija i ka drugim destinacijama u Evropi, direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović rekao je danas da aerodrom radi na tome da obezbedi i druge linije i da u pregovorima sa potencijalnim avio-kompanijama govore o tome koje su po svim proračunima isplative linije, kao što su Pariz, Oslo, Istanbul, Moskva, kao i mnoge druge destinacije.
- Svim avio-kompanijama koje su zainteresovane da lete iz Niša smo rekli da su veoma interesatne linije ka Parizu, Oslu, Moskvi, Istanbulu, kao i ka drugim gradovima u Nemačkoj. Avio-kompanije onog trenutka kada imaju svoje slobodne kapacitete i slobodne avione najverovatnije će krenuti sa tim letovima. Kada, mi to ne znamo, ali se nadamo da će ih biti. - istakao je Đurđanović
Direktor niškog aerodroma o imenima potencijalnih prevoznika nije želeo da govori zbog poslovne politike koja se vodi u takvim slučajevima..

I gradonačelnik Niša Darko Bulatović takođe je potvrdio da se uveliko radi na novim linijama, te da razvojni planovi idu ka tome da se kapaciteti aerodroma prošire, kao i da se poboljša sama infrastruktura na aerodroma za šta će grad i tokom naredne godine izdvojiti novac za dalja ulaganja. On je rekao da se pored grada kao investitora ukljućiti i država kao i Kontrola letenja SCG (SMATSA), te da bi sve planirane investicije bile okončane do 2020.godine.

Podsetimo da trenutno 4 avio-prevoznika(Wizz Air, Ryanair, Germania Flug, SWISS) prevozne putnike sa aerodroma Niš ka 11 destinacije širom Evrope i to ka Ajndhovenu, Bazelu, Bratislavi, Berlinu, Cirihu, Diseldorfu odnosno aerodromu Weeze, Dortmundu, Malmeu, Memingenu, Milanu odnosno aerodromu Bergamo i Stokholmu odnosno aerodrom Skavsta.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар:

  1. Postovani,
    Kad bi mogla biti uvedena linija Nis-Oslo? Da li je u razmatranju Oslo-Torp (Sandefjord) ili Oslo (Gardemoen)?

    ОдговориИзбриши