Пређи на главни садржај

Oslo, Pariz, Moskva, Istanbul samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša

ilustracija; (foto: Fly from Niš)
Aerodrom Niš u saradnji sa gradom uveliko radi na tome da privuče i druge zainteresovane avio-prevoznike koji bi ga povezali i ka ostalim destinacijama širom Evrope, rečeno je danas na konferenciji za novinare povodom pokretanja linije do Stokholma.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se očekuje i otvaranje linija i ka drugim destinacijama u Evropi, direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović rekao je danas da aerodrom radi na tome da obezbedi i druge linije i da u pregovorima sa potencijalnim avio-kompanijama govore o tome koje su po svim proračunima isplative linije, kao što su Pariz, Oslo, Istanbul, Moskva, kao i mnoge druge destinacije.
- Svim avio-kompanijama koje su zainteresovane da lete iz Niša smo rekli da su veoma interesatne linije ka Parizu, Oslu, Moskvi, Istanbulu, kao i ka drugim gradovima u Nemačkoj. Avio-kompanije onog trenutka kada imaju svoje slobodne kapacitete i slobodne avione najverovatnije će krenuti sa tim letovima. Kada, mi to ne znamo, ali se nadamo da će ih biti. - istakao je Đurđanović
Direktor niškog aerodroma o imenima potencijalnih prevoznika nije želeo da govori zbog poslovne politike koja se vodi u takvim slučajevima..

I gradonačelnik Niša Darko Bulatović takođe je potvrdio da se uveliko radi na novim linijama, te da razvojni planovi idu ka tome da se kapaciteti aerodroma prošire, kao i da se poboljša sama infrastruktura na aerodroma za šta će grad i tokom naredne godine izdvojiti novac za dalja ulaganja. On je rekao da se pored grada kao investitora ukljućiti i država kao i Kontrola letenja SCG (SMATSA), te da bi sve planirane investicije bile okončane do 2020.godine.

Podsetimo da trenutno 4 avio-prevoznika(Wizz Air, Ryanair, Germania Flug, SWISS) prevozne putnike sa aerodroma Niš ka 11 destinacije širom Evrope i to ka Ajndhovenu, Bazelu, Bratislavi, Berlinu, Cirihu, Diseldorfu odnosno aerodromu Weeze, Dortmundu, Malmeu, Memingenu, Milanu odnosno aerodromu Bergamo i Stokholmu odnosno aerodrom Skavsta.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

  1. Postovani,
    Kad bi mogla biti uvedena linija Nis-Oslo? Da li je u razmatranju Oslo-Torp (Sandefjord) ili Oslo (Gardemoen)?

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23