PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

четвртак, 11. октобар 2018.

Od 1.novembra i Wizz Air uvodi nova pravila kabinskog prtljaga

ilustracija (foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air odlučio je da promeni pravila unosa kabinskog prtljaga te ih približi promenama koje će važiti i kod Ryanair-a od narednog meseca.

Putnici će sada morati da ukoliko žele da nose sa sobom dva prtljaga za to morati da kupe "Wizz Priority". Za putnike koji nemaju prioritet Wizz Air povećao je dimenzije ručnog prtljaga, te su nove dimenzije 40x30x20cm. Putnik koji nema prioritet sa torbom dimenzija 40x30x20cm može poneti do 10kg prtljaga. Tu ručnu torbu će isključivo staviti ispred sebe odnosno ispod sedišta u avionu.

Putnici koji ipak se odluče da uzmu "Wizz Priority" mogu sa sobom da ponesu ručni prtljag dimenzija 40x30x20cm i torbu sa točkićima 55x40x23cm.

Wizz Air je po principu pravila Ryanair-a uveo i pravo da može da se čekira i torba do 10kg, pored torbi od 20kg i 32kg. Wizz Air dozvoljava čekiranje čak 6 torbi po putniku, s tim što će preko sajta morati da plati 3 torbe, dok na aerodromu mora da kupi još 3. Wizz Air dozvoljava da se putem sajta čekira 1 torba do 10kg, 2 torbe do 20kg ili 3 torbe do 32kg.

Za dodatne informacije posetite sajt Wizz Air-a.

O tome kakva Vas pravila od 1.novembra očekuju po pitanju kabinskog prtljaga kod Ryanair-a možete pročitati ovde.
Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар