PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 05. фебруар 2019.

Aerodrom Nis zabelezio pad broja putnika

ilustracija; (foto: Fly from Niš)
Niški aerodrom Konstantin Veliki zabeležio je pad broja putnika u prvom mesecu ove godine. Kroz vrata niške vazdušne luke prošlo je ukupno 25.221 putnika, što predstavlja smanjenje od 11% u odnosu na januar 2018.

Tokom januara, aerodrom je bio pogođen nepovoljnim vremenskim uslovima, te su neki od aviona preusmereni na obližnji aerodrom u Sofiji, dok je smanje linije za Diseldorf na 1 let nedeljno dodatno smanjilo kapacitete i uticalo na ovako veliki pad broja putnika.

Podsecamo da je u medjuvremenu  kompanija Ryanair najavila potpunu obustavu letova za Dizeldorf, dok je kompanija Wizz Air otkazala 7. januara let za Malme, koji je u medjuvremenu opet najavljen od 17.aprila ove godine.

Sa druge strane, Vlada Republike Srbije najavila je ambiciozne projekte i druge investicije u cilju daljeg proširenja kapaciteta na niškom aerodromu. Naime, očekuje se da će ove godine biti raspisan medjunarodni tender za čak 10 novih linija iz Niša koji ce dobiti status letova od javnog značaja, a na kojem se očekuju učestnici svih zainitresovanih avio-kompanija.


Tekst: A.Dj.
Fly from Niš

Pročitajte i ovo...
Doneta uredba o uslovima za proglašenje linije u javnom interesu..

Нема коментара:

Постави коментар