PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

понедељак, 11. фебруар 2019.

Novi avion u srpskom registru na Aerodromu Niš

(foto: FB Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Novi avion u floti novoosnovane avio-kompanije Skybridge International Balkan, koji je početkom februara sleteo u Srbiju odnosno na Aerodrom Beograd, prethodne nedelje je posetio i Aerodrom Niš.

Avion registarske oznake YU-GSF tipa Bombarder Challenger 350 prema podacima sa sajta Flightradar24.com tokom prethodne nedelje obavio više test letova na letovima između Niša i Beograda, ali i između Tivta i Beograda. 

Cessna 560X(foto: FB Aerodrom Niš)
Kako piše portal Tango Six, zanimljivo je da je to četvrti najinteresatniji poslovni avion u Srbiji i drugi najskuplji avion koji je registrivan kod nas. Ova avio-kompanija pored novog Challeger-a 350 poseduje i turboelisni avion tipa Cessna 425 registarske oznake YU-BTS.

Podsetimo da ovo nije prvi put da neki novi avion koji se prvi put uvodi u domaći registar vazduhoplova posećuje niški aerodrom kao svoju usputnu destinaciju radi neophodnih testiranja. Tokom prošle godine avion tipa Cessna 560X avio-kompanije Air Swisslion reg. oznake YU-TBA takođe je koristio niški aerodrom "Konstantin Veliki" za potrebe testiranja odnosno dobijanje neophodnog sertifikata od strane Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар