Пређи на главни садржај

Ryanair: Primorani smo da otkažemo 25% letova iz Italije

ilustracija; (foto: Fly from Niš)
Zbog pandemije korona virisa, COVID-19, koji je zaposledicu imao smanjeni broj popunjenosti kabine i veliki broj putnika koji se ne pojavljuje na letovima, najveći niskotarifni avio-prevoznik Ryanair je primoran da na kraći period otkaže 25% svojih letova iz Italije i to na period od 17.marta do 8.aprila. 

Iako iz Ryanair-a nisu mogli zvanično da nam potvrde da li je i Niš obuhvaćen ovim otkazima, na njihovom sajtu može se da vidi da su za sada 3 leta povučena iz prodaje odnosno otkazana (21.mart, 28.mart, 4.april). Putnicima će Ryanair po redovnoj proceduri u ovakvim slučajevima refundirati novac, besplatno rebokovati za prvi naredni let ili da svoju kartu prebace za neku drugu destinaciju.

Direktor Ryanair grupacije Majkl O Leri ističe da su njihovi otkazi pojedinačni i minimalni kako bi se sprečio bilo kakav rizik od virusa kako za njihove posade tako i za same njihove putnike. Oni neočekuju dalja otkazivanja, jer i pored dobre popunjenosti, makar za navedeni period primećen je veliki broj otkaza bukiranja što je prouzrokovalo da privremeno smanje broj letova.

Iz ove avio-kompanije napominju da ukoliko dođe do daljih otkazivanja na letovima iz/za Italiju da će putnici o tome obavešteni putem e-mail-a 14 dana unapred.

Podsetimo da Ryanair leti ka Milanu odnosno aerodromu Bergamo svakog utorka i subote. Još jedan avio-prevoznik odnosno Air Serbia leti ka Italiji odnosno ka Bolonji i Rimu, no za sada ova avio-kompanija obavlja redovno avio-saobraćaj iz Niša ka ovim gradovima prema redu letenja.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le