Пређи на главни садржај

SWISS pojačava letove iz Beograda. Za sada ne planira da ponovo pokrene letove iz Niša

Wizz Air za sada jedini nudi konakciju sa Švajcarskom
ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš)


Švajcarski nacionalni avio-prevoznik SWISS krajem oktobra pojačaće svoje letove ka Cirihu iz Beograda, a kao posledicu relaksiranja mera za ulazak na teritoriju Švajcarske i pojačane tražnje za ovom destinacijom. Ovaj avio-prevoznik za sada ne planira da u svoj red letenja uvrsti ponovo Niš, ali stalno analizira mrežu svojih destinacija. Do Švajcarske preko Bazela putnici iz Niša mogu da lete Wizz Air-om do kraja letnje sezone 4 puta nedeljno, a tokom zimskog reda letenja 3 puta nedeljno.

Wizz Air je iz Niša povećao broj letova ka Bazelu Miluzu sa 3 na 4 leta nedeljno tokom letnje sezone, dok će tokom predstojeće zimske sezone leteti 3 puta nedeljno. Sa druge strane iz Beograda, Air Serbia pojačala je letove ka Cirihu do 3 leta dnevno tokom oktobra, dok švajcarski nacionalni avio-prevoznik planira takođe dodatne letove od zimske sezone. 

Iako za sada ne planiraju ponovno uvođenje letova iz Niša ka veoma traženoj destinaciji do Ciriha, kažu za naš portal da redovno prate razvoj tržišta i da na osnovu toga vrše određene korekcije u svom redu letenja.

- Mi ćemo na kraju ovog meseca povećati broj letova između Beograda i Ciriha na 10 nedeljno. SWISS redovno analizira mrežu destinacija za potencijalno nove linije ili ponovno otvaranje starih(kao Niš). Neki od faktora su trenutna potražnja, razvojni potencijal pojedinih ruta ili konkurentska situracija. - kažu u SWISS-u za Fly from Niš

Svakako smo iskoristili priliku da se raspitamo i kod druge avio-kompanije CH Air koja je kao Germania Flug tokom 2017.godine zajedno sa SWISS-om letela iz Niša za Cirih o mogućnostima uspostavljanja opet ove linije. Iz ove avio-kompanije su nam odgovorili da za sada ne razmatraju ponovno uspostavljanje redovnog saobraćaja između ova dva grada. 

Prateći razvoj tržišta pod uticajem pandemije COVID-19, ali i političke odluke o mogućnostima boravka u određenoj zemlji unutar Evrope i šire, avio-kompanije donose odluke koje kao kod Ryanair-a lete sa tek 40% svojih ukupnih kapaciteta.

Podsećamo Vas ovom prilikom da će mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air leteti 3 puta nedeljno ka Bazelu odnosno aerodromu Miluz tokom zimske sezone i to svakog utorka, četvrkta i subote. Cene karata su dostupne na sajtu ove avio-kompanije i kreću se već od 2339 dinara.

Za dodatne informacije u vezi uslova putovanja posetite:
IATA Travel Centar
Wizz Air Mapa za planiranje putovanja


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23