PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

недеља, 17. децембар 2017.

2019.godine niški aerodrom trebao bi da dobije nov kontrolni toranj

Niški kontrolori letenja uskoro će raditi u boljim uslovima; ilustracija
(foto: Fly from Niš)
Ministarka Zorana Mihajlović nedavno je izjavila da će se država u narednom periodu više usesrediti na dalji razvoj kargo saobraćaja sa niškog aerodroma, te da će u naredne 2 godine država izdvojiti 6 miliona evra za izradnju novog kontrolnog tornja i proširenje piste.

Ona je u izjavi za "TV Zona Plus" rekla da je ponosna na aerodrom "Konstantin Veliki" i da je njihov plan da niški aerodrom bude zamenski aerodrom beogradskom. S tim u vezi je vrlo važna i gradnja novog kontrolnog tornja koji će u slučaju ispada beogradskog tornja, niški preuzeti kontrolu na vazdušnim prostorom koji pokriva Kontrola letenja Srbije i Crne Gore.
- Do maja meseca trebalo bi da bude gotova projektno-tehnička dokumentacija za kontrolni toranj, sledi raspisivanje javnih poziva i da praktično 2019.godine imamo napravljen kontrolni toranj. Uz njega ide i proširenje piste i sve ono što bude bilo potrebno. - izjavila je ministarka Mihajlović za "TV Zonu Plus"
Govoreći o zapošljavanju na aerodromu, ona je istakla da kada do toga dođe to će biti zdravo zapošljavanje jer će ono svakako pratiti kako povećanje broja putnika tako i povećanje broja robe.
U ovoj situaciji su najmanji problem ljudi, neće tu biti problema sa ljudima. Mi ćemo širiti aerodrom u smislu piste i novog kontrolnog tornja. Kada imate takvo povećanje broja putnika, a nadamo se i robe, normalno je da će se zapošljavati ljudi to je prosto neminovno, ali to je zdravo zapošljavanje. To je nešto kada se razvija, gradi i kada se ide napred i to neće biti problem. - istakla je ministarka
Podsetimo da će se novi kontrolni toranj graditi na površini od 2 hektara nedaleko od starog i da će biti visine 26,5 metara. Gradnja tornja koju će finansirati Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) koštaće oko 4 miliona evra, dok će samo opremanje tornja sa najsavremenijom opremom iznositi oko 10 miliona evra.

Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар