PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 04. децембар 2017.

Nova grupa mirovnjaka VS misije "UNIFIL" odletela iz Niša

ilustracija; (foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Pripadnici Vojske Srbije koji su boravili 6 meseci u mirovnoj misiji UN-a "UNIFIL" u Libanu, specijalnim letom iz Bejruta sleteli su juče na niški aerodrom "Konstantin Veliki". Njih je u ovoj misiji zamenio novi kontigent mirovnjaka koji su odleteli iz Niša.

Na svečanom dočeku koji je  upriličen za ove prilike prisustvovale su najviše starešine Vojske Srbije, na čelu sa  ministrom Aleksandrom Vulinom i generalom Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem.
Nova grupa mirovnjaka narednih 6 meseci u Libanu
(foto: Aerodrom Konstantin Veliki)
- Ukupno 130 pripadnika pešadijske čete biće angažovano na očuvanju mira u regionu Bliskog Istoka i u Libanu, u sastavu španskog kontigenta, dok će vod za zaštitu snaga koji čine 33 pripadnika, biti u sastavu italijanskog kontigenta u Sektoru Zapad. U misiju je ispraćeno i sedam štabnih oficira i pet pripadnika elementa za nacionalnu podršku, koji će obavljati odgovorne dužnosti u Sektoru Istok. - navodi zvanični sajt Ministarstva odbrane
Ovoga puta za transport mirovnjaka u UN misiju "UNIFIL" angažovana je turska čarter avio-kompanija "Freebird Airlines", koja je pre nešto više od 4 godine letela sa niškog aerodroma kada je prevozila turiste do Antalije tokom letnje sezone 2013.godine.

Tekst: A.P.
Fly from Niš  / mod.gov.rs

Нема коментара:

Постави коментар