PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

понедељак, 05. новембар 2018.

I Wizz Air uveo nova pravila za unos ručnog prtljaga na svim letovima


ilustracija (foto: Wizz Air)
Sledeći primer jedne od najvećih nikotarifinih avio kompanija na svetu Ryanair, i madjarska  kompanija Wizz Air od  1. novembra, uvela je potpuno nova pravila za unos ručnog prtljaga na svim svojim letovima, garantujući  besplatan unos isključivo ručne torbe u kabini aviona i to veličine do 40x30x20cm, što je ekvivalentno dimenzijama ručne torbe za računar, malom rancu ili zenskoj torbi, dok ce putnici koji prilikom kupovine karata kupe uslugu "Wizz Priortity" moći da u avion ponesu i jedan kofer do 10kg veličine do (55x40x23 cm).

Ručni prtljag koji se do sada unosio u avionu ili predavao ispred samog aviona, sada će se naplaćivati 7 evra, a moći će da teži kao i do sada do 10kg.

Nova politika prtljaga (foto: Wizz Air)
I ova avio-kompanija poput Ryanaira, tvrdi da je sve zarad boljeg komfora putnika, nastojanju da na tržištu ponude najbolju moguću cenu karata, te boljem sveopstem učinku avio-kompanije u pogledu redovnog polaska.

Medjutim, mnogi putnici već su protestvovali protiv novih pravila ove dve kompanije, te ih osudili da je ovo još jedan način da se putnicima dodatno iznudi novac prilikom kupovine karata. Prema istraživanjima britanskog "Expressa", čak 87% ispitanika nije pozitivno reagovala na pitanje: Opravdavate li novu politiku ručnog prljaga nikotarifnih avio-kompanija?

Italiajanske vlasti zabranile su svim "low cost"  kompanijama primenjivanje novih pravila do daljeg jer ovakvu odluku smatraju obmanjivanjem putnika, na šta je su pomenute kompanije već najavile žalbu.

Svim putnicima na linijama iz Niša koji su rezervisali karte bez prioriteta izvršene pre 10. oktobra za period putovanja nakon 01. novembra 2018. godine će biti ažurirane tako da omoguće besplatnu čekiranu torbu težine do 10 kilograma, dok će rezervacije sa čekiranim prtljagom dobiti status "Wiyzz Priority." Nova pravila počinju da se primenjuju odmah.

Tekst: A.Dj.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар