PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

среда, 07. новембар 2018.

Ryanair nastavlja sa ekspanzijom, gde je tu Niš?


Avioni kompanije Ryanair ( Ilustracija: Ryanair)
Najveća nikotarifna avio-kompanija u Evropi, Ryanair, nastaviće naredne godine sa ekspanzijom u celoj bivsoj Jugoslaviji, prvenstveno u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, kako nezavisno tako i preko svoje ćerke kompanije Laudamotion. Nekoliko novih ruta već je objavljeno dok se objavljivanje dodatnih novih linija očekuje u narednom periodu.

Kako prenosi portal Ex-Yu Aviation, Ryanair je razgovarao predstavnicima Vlade Republike Srbije o planovima za proširenje svog poslovanja u Srbiji. Srpska premijerka Ana Brnabić za tu priliku, nedavno je potvrdila da je održan sastanak dveju strana.
 "Razgovarali smo sa predstavnicima kompanije, te su sugerisali o tome kako bi mogli da se proširi i unapriedi naše partnerstvo u budućnosti. Trenutno radimo na tome, ali ćemo i dalje pružati podršku našem nacionalnom avio prevozniku", rekla je Brnabić.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović istakla je da aerodrom Beograd treba da dobije više niskotarifnih letova nakon što je preuzet od strane francuske kompanije VINCI.

Idejni projekat novog kontrolnog tornja na aerodromu u Nišu
Podsećamo da je jos u aprilu direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) , Predrag Jovanović potpisao je ugovor sa evropskom investicionom bankom o kreditu vrednom 45 miliona evra od kojih je  5,5 miliona evra namenjeno izgradnji tornja u Nišu. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović  najavila tada da će ove godine on početi da se gradi, medjutim njegova izradnja još uvek nije počela, odnosno planirana je za 2019.godinu.


Tekst: A.Dj
Fly from Nis team

Нема коментара:

Постави коментар