PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

субота, 03. новембар 2018.

Ryanair objavio moratorijum na plaćanje ručnog prtljaga

ilustracija (foto: Ryanair)

Avio-kompanija odobrava "grejs period" - odlaganje primenjivanja novih pravila, kako bi se putnici navikli na novu normu

Irska niskobudžetna avio-kompanija Ryanair odobrila je takozvani "grejs period" za svoje putnike kako bi se navikli na novu politiku prtljaga koja je od 1. novembra stupila na snagu, a koja obavezuje putnike da imaju prioritet kako bi uneli dva prtljaga u avion.

Menadžer marketinga ove kompanije  Kenny Jacobs, objasnio je da će nova pravila biti razvijena tokom prvih dana novembra, kako bi se olakšao prelazak putnika na nova pravila kompanije.

Iako iz kompanije tvrde da su putnici pozitivno reagovali na nova pravila, i da je ona ubrzala sigurnosne kontrole, mnogi pak misle da je ovakva politika još jedan vid niskobudžetnih avio kompanija da obmane putnike, i natera ih da potroše dodatni novac prilikom rezervacije karata.

Upravo je zbog toga, organ koji je odgovoran za tržišnu konkurenciju u Italiji objavio je prošle srede da neće dozvoliti kompanijama Ryanair i Wizz Air da naplaćuje ovu uslugu,  jer smatra da bi ova usluga trebala biti uključena u standardnu tarifu i da ona predstavlja "lažno predstavljanje stvarne cene kartata" te da na taj način vrši obmanu potrošača". Medjutim, Ryanair je na ovakvu odluku najavio žalbu.
Gužve na Check-in šalterima u  Londonu
, prvog dana primenjivanja novih pravilaAvio-kompanija priznaje da su aerodromi poput Stansteda u Londonu pretrpeli velika kašnjenja zbog novih pravila i izvinila se svim putnicima.


Podsetimo putnike da od 1. novembra, Ryanair kao i kompanija Wizz Air naplaćuju najmanje šest do osam evra čekirani ručni prtljag.

 Kompanije dozvoljavaju putnicima isključivo "malu ličnu torbu" u avionu koja može da se stavi ispod prednjeg sedišta, dok će putnici koji imaju ¨Priority boarding¨ koji košta oko 6 evra i dalje moći da ponesu  2 komada ručnog prtljaga - mali kofer i ličnu torbu,  medjutim broj ovakvih karata tj. mesta u avionu biće limitiran na 95 mesta po letu.Tekst: A.Dj.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар