Пређи на главни садржај

Aerodrom Niš u 2019.: Nove linije, prilazna svetla, projekat proširenja terminala

ilustracija (foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Niški aerodrom i u narednoj godini radiće na modernizaciji i unapređenju kvaliteta usluga. Nove linije, ugradnja prilaznih svetala za kategoriju 1, te izrada projekta za proširenje putničkog terminala samo su neki od planova za 2019.godinu.

ilustracija (foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Gostujući na "TV Zona Plus" VD direktora Aerodroma "Konstantin Veliki", Dušan Knežević izjavio je da je država u prethodnih nekoliko meseci uložila skoro 1,5 miliona evra za njegovu modernizaciju i opremanje.Deo sredstava koja su od strane države uplaćen na račun preduzeća "Aerodromi Srbije" realizovan je i tender za nabavku novog specijalnog vozila za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova. Prema Kneževićevim rečima, njegova isporuka se očekuje tokom januara naredne godine i u mnogome će doprineti efikasnijem i boljem radu u zimskim uslovima  Tokom naredne godine u zimska služba niškog aerodroma dobiće i savremeno sredstvo za čišćenje snega sa manevarskih površina čime će se i taj segment u vazdušnoj luci unaprediti.

Letovi po redu letenja uprkos snegu prošle nedelje;
ilustracija (foto: Fly from Niš)
Aerodrom "Konstantin Veliki" će na kraju ove godine imati nešto više od 350 hiljada putnika, što će i pored gašenja linije do Ajndhovena početkom godine, to predstavljati novi najbolji rezultat u istoriji niške vazdušne luke i rast od 7% u odnosu na prethodnu godinu.

Govoreći o strukturi putnika direktor Knežević ističe da više od 60%, od ukupnog broja putnika, čine putnici iz Srbije i dijaspore, 40% čine ih strani državljani.  Najveći broj upravo stranih putnika dolazi iz Nemačke, Švedske, Italije, Slovačke i drugih zemalja.

Rukovodstvo niškog aerodroma očekuje u narednoj godini još veći broj putnika, koji će pre svega zavisiti i od broja novih linija.  Aerodrom je u konstantnim pregovorima sa postojećim avio-prevoznicima koji lete iz Niša, ali i novim. Uslovi za avio-kompanije se nisu menjali promenom vlasništa i takvi će za  sada ostati. Prema Kneževićevim rečima, Aerodrom je tu da ponudi i omogući avio-kompaniji najbolje moguće uslove, a konačna odluka o uvođenju novih linija zavisi upravo od avio-kompanije.

ilustracija (foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Direktor Knežević smatra da je cifra od milion putnika svakako dostižna, no kako je aerodrom tek na cifri od 350 hiljada putnika na godišnjem nivou, za tako nešto potrebno je vreme kao i dodatna ulaganja u infrastrukturu. Putnički terminal koji je izgrađen 1986.godine projektovan je za 100 hiljda putnika, a posle 32 godine dokazalo se da može opslužiti čak 3 puta veći broj.  Aerodrom će zato u narednoj godini raditi na projektu proširenja i adaptacije putničkog terminala, a već 2020.godine direktor niškog Aerodroma očekuje da će započeti i prvi radovi na proširenju terminala.

Knežević je najavio da će u naredne godine započeti i ugradnja dodatnih prilaznih svetala za dobijanje neophodne kategorije 1 za ILS, čijom ugradnjom i puštanjem u rad tog sistema prilikom uslova smanjenje vidljivosti manje biti preusmerenih letova na druge aerodrome. 

Niški Aerodrom prema rečima direktora predviđen je u budžetu Srbije za narednu godinu i za tekuće poslovanje izdvojeno je 76 miliona dinara.
ilustracija (foto: Fly from Niš)

Govoreći o kargo saobraćaju, Knežević je rekao da je u ovoj godini zabeležen značajan pad u količini prevezene robe. Na takav pad uticalo je i odustajanje Turkish Cargo avio-kompanije koja je svoje letove obavljala do sredine 2017.godine.  Za sada niški aerodrom ima čarter kargo saobraćaj koji zavisi od privrednika i špeditera.

Direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" ocenio je da će ulaskom Vansi-ja u aerodrom Beograd sigurno doprineti da se na tom aerodromu poveća broj niskotarifnih avio-kompanija, ali da u svakom slučaju to može samo delimično uticati na niški aerodroma na broj putnika koji će leteti. Direktor kaže da je Aerodrom Niš u okruženju aerodroma (Skoplje, Tuzla, Sofija, Priština, Beograd) i da svi dele isto tržište.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le