PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 04. децембар 2018.

Britancima ponovo interesatni zimski turistički centri u Srbiji (video)

ilustracija; (foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Zimski turistički centri u Srbiji, odnosno Kopaonik, ponovo su se našli na stranicama čuvenih britanskih časopisa pozivajući turiste upravo da ih posete.  Shodno tome, sa pravom se pitamo da li će nam se kao nekad pre 10-tak i više godina oni vratiti i preko niškog aerodroma "Konstantin Veliki" boraviti u njima.

Britanski list "Gardijan"nedavno objavio je tekst u kome se u uvodnom delu teksta pita može li Kopaonik postati alternativa za Alpe imajući u vidu veliki izbor staza, ali i cena koje su sasvim pristupačne. Kako ni jedan tur-operator trenutno ne nudi Kopaonik u svojoj ponudi, boravak Britanskih turista prestavlja retkost. 

Kopaonik je najveći zimski turistički centar u Srbiji, piše ovaj list, mesto gde je Novak Đoković započeo bavljenje tenisom. Upoređivajući odnos cena na Kopaonik je značajno jeftiniji od Alpa, i to čak 50%. Sadrži 24 žičara i 55 staza, svaka pravljena ima mesta kako za skijaše početnike tako i za one koji se time bave profesionalno.

Ovaj skijaški centar može biti veoma zanimljiva alternativa za svakog ko želi nešto drugačiji odmor.

Podsetimo se da je tokom ranijih 90-tih godina i 2000-tih veliki broj turista iz Velike Britanije boravilo upravo na Kopaoniku zahvaljujući saradnji domaćih i britanskih tur-operatora koji su organizovali čarter letove na liniji između Londona i Niša.  Upravo su "JAT" i "Thomson fly" prevozili britanske turiste u tim periodima.  Posledanja velika "navala" britanskih turista bila je u periodu 2006 - 2008. godina kada je niški aerodrom beležio i svoje prve značajne rezultate po pitanju broja prevezenih putnika.

U nastavku pogledajte kako je niški aerodrom u periodu 2006. - 2008. godina opsluživao tada jedan od najvećih putničkih aviona na svetu Boinga 757.Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар