Пређи на главни садржај

COVID-19: Otvaranje aerodroma u Srbiji zavisiće od dogovora na nivou čitave Evrope

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš)
Država Srbija spremna je da otvori aerodrome za redovan saobraćaj čim se postigne dogovor sa ostalim državama u Evropi, a da će za putnike ostati da važe neka pravila koja su važila u vreme izbijanja epidemije pre zatvaranja granica, ali i neka nova koja će dodatno obezbediti da se putovanje avionom učini sigurnije i bezdednije.

Gostujući na TV Prva, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je skoro otvaranje aerodroma za putnički saobraćaj. Podsetimo da je kao jedna od mera ublažavanja za 18.maj planirano postepeno otvaranje aerodroma. Ministarka Mihajlović napominje da datum početka zavisi i od odluka vlada drugih država Evrope, ali da za sada ima nagoveštaja da bi prvi letovi mogli biti pokrenuti ka Francuskoj, Austriji odnosno Velikoj Britaniji.
- Naši avioni, posada i aеrodromi sprеmni su da započnu lеtovе, ali kako sе budеmo zajеdnički dogovarali sa Evropom, tako ćеmo i otvarati lеtovе. - rekla je ministarka Mihajlović
Ona je apelova na putnike da se strpe oko kupovine avio-karata, jer trenutno ne postoji odluka države i vazduhoplovnih vlasti kada će niskotarifne avio-kompanije dobiti dozvolu da ponovo započnu svoje letove iz Beograda odnosno Niša.

Govoreći o merama predostrožnosti koje će važiti odnosno koje će se primenjivati kada vazdušni saobraćaj bude zaživeo, ministarka Mihajlović izjavila je da će za putnike koje planiraju dolazak u Srbiju biti propisana mera izolacije, dok će putnici koji planiraju da lete iz Srbije morati da imaju negativan test na COVID-19 koji nije stariji od 72 sata. 
- Svе mеrе kojе donosimo u skladu su sa stavom lеkara i strukе. Što sе tičе mеra bеzbеdnosti u avio-saobraćaju, svi koji budu žеlеli da putuju moraćе da imaju tеst na koronu koji nijе stariji od 72 sata, a kada slеtе ići ćе u izolaciju. -izjavila je ministarka Mihajlović za TV Prva
Wizz Air je inače od danas uveo dodatne mere za putnike po pitanju držanja socijalne distance i obaveznog nošenja maske. Oni su takođe apelovali na putnike ukoliko, kada letovi krenu, planiraju da lete ka određenoj zemlji Evrope provere sa lokalnom ambasadom oko toga koja je mera propisala država za njih eventualni boravak. O svemu tome možete pročitati više ovde.


Tekst: A.P.
Fly from Niš/ TV Prva / mgsi.gov.rs

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23