PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

недеља, 10. мај 2020.

COVID-19: Putovanja po Evropi uz određena pravila i restrikcije (redovna ažuriranja)

 
ilustracija; (foto: pixabay.com)Info - Redovno ažuriranje informacija oko COVID-19 restrikcija u vezi vašeg putovanja možete pratite na IATA sajtu.


Aerodrom Bazel Miluz - Ulazak u Švajcarsku je zabranjen za sve osim za državljane te zemlje, ljude sa boravišnom dozvolom (vizom), i ljudi koji imaju radni odnos u Švajcarskoj. Uprava ovog aerodroma apeluje na sve putnike da se pre leta za više informacija obrate ambasadi ili konzulatu zemlje u koju ulaze za dodatne informacije. Više informacija ovde.

Aerodrom Berlin (Šonefeld) - Od 9.maja putnici koji planiraju da leta sa ovog aerodroma, da bi ušli u terminal neophodno je da nose masku bilo medicinsku ili pamucnu (šal ili marama). Putnici koji se vraćaju u Nemačku, ne i turisti, biće upućeni u kućni karantin odnosno izolaciju u trajanju od 14 dana. Više informacija ovde.

Aerodrom Beč - Putnici koji dolaze u Beč moraće da provedu 14 dana u kućnom karantinu pod uslovom da nemaju negativne rezultate testa ne stariji od 4 dana odnosno mogu da se testiraju na ovom aerodromu po ceni od 190€. Početak kućnog karantina se potvrđuje potpisom. Putnici koji nemaju državljanstvo Austrije odnosno nemaju pasoš iz Šengen zone zabranjen je ulazak u ovu zemlju. Više informacija ovde.

Aerodrom Bolonja - Na ovom aerodromu je obavezna upotreba maske. Putnicima se savetuje da ukoliko bez preke potrebe nemaju razloga da putuju to i ne čine izuzev ukoliko se radi o nekim medicinskim razlozima, urgetnim razlozima ili se radi o odobrenom dolasku na posao. Putnici će morati da ispune i određenu formu bilo da su u dolasku ili odlasku koja se overava u policiji. Više informacija ovde.

Aerodrom Bratislava - za sada nema dodatnih infomarmacija o uslovima putovanja, sem da su svi letovi zabranjeni od 13.marta i da putnici za više informacija kontaktiraju svoju avio-kompaniju. Više informacija ovde.

Aerodrom Geteborg - Švedsko ministartstvo spoljnih poslova savetovalo je putnicima da odlože nepotrebna putovanja sve do 15.juna kada će objaviti nova upustva. S tim u vezi mnoge avio-kompanije koje lete sa ovog aerodroma su odložili početak svojih letova. Više informacija ovde.

Aerodrom Dortmund - Putnici koji se vraćaju u Nemačku, ne i turisti, biće ubućeni u kućni karantin odnosno izolaciju u trajanju od 14 dana. Za sada ne postoje dodatne kontrole za putnike u odlasku. Putnicima se savetuje da pre planirano leta se raspitaju kod avio-kompanije kada je let planiran, a kod ambasade koji uslovi važe za ulazak u određenu zemlju. Putnici koji dolaze na Aerodrom Dortmund se savetuje da nose maske, drže socijalno distanciranje od 1,5m, izbegavaju fizičke kontakte i vode računa o ličnoj higijeni. Više informacija ovde.

Aerodrom Karlsrue/Baden Baden - Prema informacija sa sajta ovog aerodroma letove sa ovog aerodroma ne treba očekivati tokom maja i juna. Više informacija ovde.

Aerodrom Ljubljana - Trenutno su svi letovi, izuzev kargo i medicinskih letova, zabranjeni do 11.maja. Više informacija ovde

Aerodrom Malme - Švedsko ministartstvo spoljnih poslova savetovalo je putnicima da odlože nepotrebna putovanja sve do 15.juna kada će objaviti nova upustva. S tim u vezi mnoge avio-kompanije koje lete sa ovog aerodroma su odložili početak svojih letova. Više informacija ovde.

Aerodrom Malta - za sada nema dodatnih infomarmacija o uslovima putovanja, sem da su svi letovi zabranjeni od 20.marta i da putnici za više informacija kontaktiraju svoju avio-kompaniju. Više informacija ovde.

Aerodrom Memingen - sem informacije da je Wizz Air od 2.maja otpočeo letove do Sofije, ali i načina uslaska i boravka na aerodromu Memingen nema drugih informacija. Svakako treba slediti informacije nemačkog ministarstva spoljnih poslova i ministarstva zdravlja, a koje se odnose na Aerodrome Berlin i Dortmund. Više informacija ovde.

Aerodrom Milano Bergamo - Nema informacija o tome kada će se ovaj aerodrom otvoriti za avio-saobraćaj. Više informacija ovde.

Aerodrom Nirnberg - Treba slediti informacije nemačkog ministarstva spoljnih poslova i ministarstva zdravlja, a koje se odnose na Aerodrome Berlin i Dortmund. Više informacija ovde.

Aerodrom Rim - Na ovom aerodromu je obavezna upotreba maske. Putnicima se savetuje da ukoliko bez preke potrebe nemaju razloga da putuju to i ne čine izuzev ukoliko se radi o nekim medicinskim razlozima, urgetnim razlozima ili se radi o odobrenom dolasku na posao. Putnici će morati da ispune i određenu formu bilo da su u dolasku ili odlasku koja se overava u policiji. Više informacija ovde.

Aerodrom Salcburg - Prve letove je 6.maja otpočeo Eurowings sa ovog aerodroma. Više informacija ovde.

Aerodrom Frankfurt Han -  Treba slediti informacije nemačkog ministarstva spoljnih poslova i ministarstva zdravlja, a koje se odnose na Aerodrome Berlin i Dortmund. Više informacija ovde.

Aerodrom Fridrihshafen -  Treba slediti informacije nemačkog ministarstva spoljnih poslova i ministarstva zdravlja, a koje se odnose na Aerodrome Berlin i Dortmund. Više informacija ovde.

Aerodrom Hanover -  Treba slediti informacije nemačkog ministarstva spoljnih poslova i ministarstva zdravlja, a koje se odnose na Aerodrome Berlin i Dortmund. Više informacija ovde.

Aerodrom Tivat - Za sada nema dodatnih informacija u vezi letova ka ovoj destinaciji. Air Serbia prema letnje redu letenja planirala je da let ka Tivtu iz Niša pokrene 12.juna. Za više informacija posetite sajt Air Serbia.


Tekst: A.P.
Fly from Niš
Saznaj više... 

COVID-19: Otvaranje aerodroma u Srbiji zavisiće od dogovora na nivou čitave Evrope

COVID-19: Niskotarifni avio-prevoznici nastavljaju da odlažu početak letova iz Evrope, pa i iz Niša 

Air Serbia pokreće prve letove iz Beograda 18.maja, a iz Niša u narednih mesec dana

 

Нема коментара:

Постави коментар