Пређи на главни садржај

Novi cenovnik aerodromskih usluga na aerodromu Niš počinje da važi od 2015.godine

Od početka naredne godine krenuće da važi novi cenovnik aerodromskih usluga na aerodromu Niš. Aerodrom na ovaj način postaje konkurentniji u regionu i privlačniji za komercijalne avio-prevoznike.

Novi cenovnik za bolju konkurentnost aerodroma Niš

Novine koje je predvideo novi cenovnik aerodromskih usluga za komercijalni aviosaobraćaj se ogleda u tome sto će na primer usluga sletanja plaćati po putniku, a ne po toni kako se obračunava po starom cenovniku(važi do leta 2015.). Dakle, za uslugu sletanja komercijalni avio-prevoznik plaćaće samo 0,75evra po putniku, dok po starom cenovniku plaća od 6,10evra(do 25 tona) do 8,50evra(preko 25 tona) u zavisnosi od tonaže samog aviona.
Što se tiče putničkih taksi, ona po novom cenovniku iznosi samo 1evro po putniku, za razliku od starog koji trenutno iznosi 7evra u domaćem aviosaobraćaju i 14evra u medjunarodnom aviosaobraćaju.
Izmene koje se tiču cena po putniku, a ne po toni kako to stari cenovnik propisuje, odnosi se i na sletanje, prihvat i otprema vazduhoplova (handling), i putničku taksu.
Novi cenovnik smanjuje i cenu osvetljenja sa 1,50evra po toni (do 25tona) i 2,50evra po toni (preko 25tona) na 1evro po toni.

Što se tiče cenovnika aerodromskih usluga kada se radi o kargo saobraćaju (važi od 1.januara 2015.godine), sistematika naplate se zadržava po starom sistemu, stim sto su cene snižene.
Cene aerodromskih usluga za komercijalne letove/alternacije ostaće iste kao i do sada,a što se tiče generalne avijacije cene aerodromskih usluga su snižene.
Cenovnik aerodromskih usluga po posebnom zahtevu je takodje promenjen, a opširnije pogledajte na sajtu aerodroma Niš.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le