PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 24. септембар 2014.

Novi cenovnik aerodromskih usluga na aerodromu Niš počinje da važi od 2015.godine

Od početka naredne godine krenuće da važi novi cenovnik aerodromskih usluga na aerodromu Niš. Aerodrom na ovaj način postaje konkurentniji u regionu i privlačniji za komercijalne avio-prevoznike.

Novi cenovnik za bolju konkurentnost aerodroma Niš

Novine koje je predvideo novi cenovnik aerodromskih usluga za komercijalni aviosaobraćaj se ogleda u tome sto će na primer usluga sletanja plaćati po putniku, a ne po toni kako se obračunava po starom cenovniku(važi do leta 2015.). Dakle, za uslugu sletanja komercijalni avio-prevoznik plaćaće samo 0,75evra po putniku, dok po starom cenovniku plaća od 6,10evra(do 25 tona) do 8,50evra(preko 25 tona) u zavisnosi od tonaže samog aviona.
Što se tiče putničkih taksi, ona po novom cenovniku iznosi samo 1evro po putniku, za razliku od starog koji trenutno iznosi 7evra u domaćem aviosaobraćaju i 14evra u medjunarodnom aviosaobraćaju.
Izmene koje se tiču cena po putniku, a ne po toni kako to stari cenovnik propisuje, odnosi se i na sletanje, prihvat i otprema vazduhoplova (handling), i putničku taksu.
Novi cenovnik smanjuje i cenu osvetljenja sa 1,50evra po toni (do 25tona) i 2,50evra po toni (preko 25tona) na 1evro po toni.

Što se tiče cenovnika aerodromskih usluga kada se radi o kargo saobraćaju (važi od 1.januara 2015.godine), sistematika naplate se zadržava po starom sistemu, stim sto su cene snižene.
Cene aerodromskih usluga za komercijalne letove/alternacije ostaće iste kao i do sada,a što se tiče generalne avijacije cene aerodromskih usluga su snižene.
Cenovnik aerodromskih usluga po posebnom zahtevu je takodje promenjen, a opširnije pogledajte na sajtu aerodroma Niš.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар