PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 03. новембар 2014.

Helvax AG želi da kupovinom Aviogenex-a razvija avio saobraćaj iz Niša


Aviogenex spreman da svoju bazu preseli u Niš

Kako prenosi Aviogenex, ozbiljna Švajcarska investiciona grupa http://helvax.ch/ pokazala je dosad najozbiljniji interes za preuzimanje Aviogenex-a. Helvax AG raspolaže sa kargo B737 i 5 aviona A319. Plan im je da lete iz Niša i tako vrate u život niški aerodrom. Aviogenex je spreman da svoju bazu preseli u Niš.Uspostavljeni su i prvi kontakti sa Aviogenex-om i niškim aerodromom.Sada bi trebalo očekivati poziv iz ministarstva privrede ovom investicionom fondu za dogovor. Ali gospodi iz vlade se ne žuri,a za radnike koji su već duže bez plata, izgleda nikog nije briga.
Kako navode gospoda iz vlade i dalje cuti o ponudi.

Gradonačelnik Niša, Zoran Perišić za naš blog ističe da su pregovori u toku da i ta šansa sigurno neće biti ispuštena
.

Šta je Helvax AG?

Helvax AG je regionalna kompanija za investicije i inovacije start-up rešenja. Ona prikazuje inovativne kompanije aktivnim investitorima i promoviše inovativnost, preduzetništvo , investicije spremnost i pristup finansijama u Evropi i generalno na Balkanu , kao novog evropskog tržišta 2015.godine.
Na ovaj način pružamo tim sa jakim znanjem tehnike, koji je radio za međunarodne korporacije i sada u vašim uslugama...- stoji na njihovom zvaničnom sajtu

Aviogenex

Naša ranija kampanja
Aviogenex, druga je srpska nacionalna kompanija osnova 1968. godine, koja se prvenstveno bavi carter saobracajem. Firmu je 1968. osnovao Geneks kao „Geneks Er“. Sa letovima počinje 3. marta 1969. avionima Tupoljev Tu-134 koji su kupljeni na osnovu robne razmene sa Sovjetskim Savezom. Kasnije prelaze na zapadnu tehnologiju pa tako 1983. godine u flotu uvode avione Boing 727-200 a 1987. i Boing 737-200. U svojoj godini rekorda 1990. prevezli su 633.932 putnika a u floti su imali 13 aviona. Tokom devedesetih, suočena sa gubitkom glavnih aerodroma u Splitu, Dubrovniku i Puli zbog eskalacije sukoba na prostorima bivše SFRJ, kompanija počinje da iznajmljuje avione drugim kompanijama, uglavnom iz Afrike i Azije. 
Aviogenex trenutno raspolaže sa jednim avionom Boing 727-200.

Tekst: A.P. , A.Dj.

Fly from Niš Team

3 коментара:

  1. Леле леле, потепаше се да лету од Ниш

    ОдговориИзбриши
  2. sVE SE NEKAKO RADU SKRIVENO OD OCIJU JAVNOSTI,DA SE VEROVATNO NE UVREDI SVEMOCNI etihad

    ОдговориИзбриши
  3. Koji bre švajcarci, naše gore list neki Pavićevići, piši propalo!

    ОдговориИзбриши