PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 10. новембар 2014.

Država mora da pomogne niškom aerodromu

Da bi niški aerodrom proradio punim kapacitetom, država i resorna ministarstva moraju da pomognu, kaže za TV Zona plus gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

foto: flyfromnis
Niški aerodrom Konstantin veliki nikako da proradi punim kapacitetom. Smenjivale su se gradske vlasti, menjali direktori, ali aerodromu nikako da krene. Da će možda biti bolje u narednom periodu postoje naznake. Pregovori sa low cost kompanijama su u toku. One traže dodatnu opremu, Niš se trudi da je nabavi, kako bi postao konkurentan i privukao letove. Ali ne može Niš sam.

Avio kompanije će doći u Niš, ali to nije dovoljno za održivost „ Konstantina Velikog“, već moraju da se angažuju svi kapaciteti, tvrdi Perišić.
Perišić kaže da je problema puno. Ono što dodatno otežava priču sa aerodromom je da kad se god krene u rešavanje jednog, otvori se još nekoliko problema.
Iz Niša bi, kako se nezvanično tvrdi, trebalo da lete i avioni mađarske kompanije Vizer , a pred Novu godinu trebalo bi da počnu čarter letovi ruske kompanije „Jamal“ na liniji Moskva – Niš- Moskva. A portal Fly from Niš preneo je početkom meseca da investiciona grupa “Helvax AG” iz Švajcarske ima plan da kupi “Aviogeneks” i pokrene avio-saobraćaj iz Niša.

Izvor: TV Zona Plus

Нема коментара:

Постави коментар