PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 07. новембар 2014.

“Vinci Airports” planira razvoj i Medjunarodnog aerodroma Niš

Na jučerašnjem francusko-srpskom biznis forumu u Beogradu potpisan je izmedju ostalih i Memorandum o razumevanju izmedju Vlade Srbije i Medjunarodnog aerodroma "Nikola Tesla" Beograd i francuske kompanije "Vinci Airports" o razvoju medjunarodnih aerodroma u Srbiji. - stoji na zvaničnom sajtu ministarstva gradjevine, saobraćaja i infastrukture 
U Srbiji trenutno postoje samo dva medjurodna aerodroma, a to su Aerodrom Beograd i Aerodrom Niš.

 
Neophodna rekonstrukcija terminala

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je danas u Palati Srbije tokom posete premijera Francuske Manuela Valsa, dva sporazuma o saradnji sa tom zemljom, i to u oblasti infrastrukture i razvoja međunarodnih aerodroma.
Sporazum između Ministarstva građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za ekologiju održivi razvoj i energetiku Francuske u oblasti saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je potpisala sa ambasadorom te zemlje u Beogradu, NJ. E. Kristinom Moro.
 
foto:mgsi.gov.rs

Nakon Francusko-srpskog biznis foruma i plenarnog sastanka dve vlade potpisan je i Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Međunarodnog aerodroma “Nikola Tesla” Beograd i “Vinci Airports” o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji. 
Memorandum su potpisali potpredsednik Vlade i resorni ministar Zorana Mihajlović, predsednik kompanije “Vinci Airports” Nikolas Noterbart i v.d. generalnog direktora Aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević.

1 коментар: