PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 26. новембар 2014.

Ambasador Hrvatske: Postoji realna mogućnost za uspostavljanje zračnog prometa izmedju Niša i Pule ili Krka

Aerodrom Rijeka,  foto:wikipedia
Vazdušni saobraćaj, izmedju ostalog, ima potencijal da postane osnov ekonomske saradnje između Niša i Hrvatske, zaključili su danas na sastanku ambasador Hrvatske Gordan Markotić i gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić. Ambasador Hrvatske istakao je da postoji realna šansa za uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja ka hrvatskom primorju..
-,,Ono sto mislim da osobno ima potencijala razvoj, suradnju na oblasti zračnog prometa. Kao što znate, predstavnici Istarske županije su nedavno bili u Nišu i postoji vrlo realna suradnja i mogućnost u području zračnog prometa izmedju Niša i, ne znam, Pule ili Krka. Tako da je to nešto što bi svakako, bilo od koristi za obe strane i mislim da u tom smijeru trebamo ići." - izjavio je ambasador Hrvatske Gordan Markotić
Hrvatsku delegaciju koja je posetila Niš činilo je i 15 privrednika, koji su razgovarali sa vlasnicima preduzeća u Nišu. Prema njihovim rečima, saradnja je i do sada postojala, ali ona mora da se unapredi, a ovakvi sastanci i pregovori su najbolji način za to, prenosi Niška Televizija.

Podsetimo, da je  prošlog meseca boravila privredna delegacija iz Rijeke gde se izmedju ostalog pričalo i o uspostavljanju letnje destinacija ka Rijeci. Kako je tad istakao bivši diretkor Dragan Bugarinović, sa aerodroma Rijeka leti veliki broj low cost avioprevoznika što predstavlja šansu da se putnici dalje konektuju ka drugim destinacijama. Takodje je istakao, da iskustva koja ima aerodrom Rijeka pri dovodjenju aviokompanija treba slediti. Da bi ova linija profunkcionisala, neophodno je da se stvori kritična masa, odnosno dovoljan broj zainteresovanih putnika kako bi se sa linijom krenulo, a takodje treba da postoji i interesovanje neke aviokompanije za takvu destinaciju.
O tome koje nam prednosti sve može doneti uspostavljanje linije ka Rijeci ili ka Puli pročitajte više na linku.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

1 коментар:

  1. Vidi kakav problem prave za letove iz Zagreba možda će tako i u Nišu? Možda će samo dozvoliti da se leti od Hrvatske do Niša ali ako bi kojim čudom postojao let od Niša do neke treće zemlje, to bi odmah bilo zabranjeno!

    ОдговориИзбриши