PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 10. новембар 2014.

Zaključenje ugovora sa Wizz Air-om do kraja meseca

Ugovor do kraja meseca, prvi let početkom naredne letnje sezone
Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zadužen za vazdušni saobraćaj, Zoran Ilić je najavio da Vlada Srbije želi da i niški aerodrom maksimalno uključi u vazdušni saobraćaj i da su trenutno aktuelni pregovori između kompanije "Wizz Air", grada Niša i resornog ministarstva sa svim subjektima vazdušnog saobraćaja.
"Očekujem da krajem ovog meseca bude i definitivno takav jedan ugovor zaključen", najavio je Ilić za TV Pink. 
Pomoćnik ministra Zoran Ilić
Ilić je izjavio da je Memorandum o razumevanju, koji je potpisan sa "Vinci Airports ", izraz volje da ta kompanija pomogne da se komercijalizacija aerodroma "Nikola Tesla", kao i eventualno drugih aerodroma u zemlji, sprovede u najboljem interesu Srbije.


„Memorandum predstavlja izraz dobre volje da se na polju razvoja aerodroma Srbije dođe do iskustava „Vinci Airports“, kada su u pitanju procesi koncesije za aerodrome“, rekao je Ilić za TV Pink.
Prema njegovim rečima, "Vinci Airports " upravlja sa 23 aerodroma, od kojih su 10 u Francuskoj, 10 u Portugalu, a tri u Kambodži i da su im godišnji prihodi oko 650 miliona evra.

Fly from Niš Team / Izvor: mgsi.gov.rs

5 коментара:

 1. Bravo konacno nesto lepo za Nis !

  ОдговориИзбриши
 2. teško da će Beograd to da dozvoli

  ОдговориИзбриши
 3. A gde je ovde Aviogenex,taj Ilic je obecavao sve to za Aviogenex,a pre njega M.Popovic???

  ОдговориИзбриши
 4. Sve je to lepo, ali koliko ja kapiram, taj Vinci Airports, želi da uzme beogradski i niški aerodrom pod zakup, i da upravlja njime i zbira novce. Pretpostavljam da to znači da će dovesti svoje ljude u upravu aerodroma, orpustiti ove koji su sad tamo, i podići aerodromske takse, radi profita. Ne znam koliko je to u interesu grada i građana, da im neko mdrugi vodi gradski aerodrom. Čak i ako zanemarimo tih 10-20 ljudi tamo koji bi ostali bez posla, i grad kao trenutni vlasnik aerodroma od toga ne bi prihodovao. Low cost kompanije bi došle valjda i ako ne upravljaju stranci našim aerodromom, nego Nišlije, samo ako Zorana Mihajlović ispuni ono što je obećavala o kupovini opreme za niški aerodrom.

  ОдговориИзбриши