Пређи на главни садржај

Zaključenje ugovora sa Wizz Air-om do kraja meseca

Ugovor do kraja meseca, prvi let početkom naredne letnje sezone
Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zadužen za vazdušni saobraćaj, Zoran Ilić je najavio da Vlada Srbije želi da i niški aerodrom maksimalno uključi u vazdušni saobraćaj i da su trenutno aktuelni pregovori između kompanije "Wizz Air", grada Niša i resornog ministarstva sa svim subjektima vazdušnog saobraćaja.
"Očekujem da krajem ovog meseca bude i definitivno takav jedan ugovor zaključen", najavio je Ilić za TV Pink. 
Pomoćnik ministra Zoran Ilić
Ilić je izjavio da je Memorandum o razumevanju, koji je potpisan sa "Vinci Airports ", izraz volje da ta kompanija pomogne da se komercijalizacija aerodroma "Nikola Tesla", kao i eventualno drugih aerodroma u zemlji, sprovede u najboljem interesu Srbije.


„Memorandum predstavlja izraz dobre volje da se na polju razvoja aerodroma Srbije dođe do iskustava „Vinci Airports“, kada su u pitanju procesi koncesije za aerodrome“, rekao je Ilić za TV Pink.
Prema njegovim rečima, "Vinci Airports " upravlja sa 23 aerodroma, od kojih su 10 u Francuskoj, 10 u Portugalu, a tri u Kambodži i da su im godišnji prihodi oko 650 miliona evra.

Fly from Niš Team / Izvor: mgsi.gov.rs

Коментари

 1. Bravo konacno nesto lepo za Nis !

  ОдговориИзбриши
 2. teško da će Beograd to da dozvoli

  ОдговориИзбриши
 3. A gde je ovde Aviogenex,taj Ilic je obecavao sve to za Aviogenex,a pre njega M.Popovic???

  ОдговориИзбриши
 4. Sve je to lepo, ali koliko ja kapiram, taj Vinci Airports, želi da uzme beogradski i niški aerodrom pod zakup, i da upravlja njime i zbira novce. Pretpostavljam da to znači da će dovesti svoje ljude u upravu aerodroma, orpustiti ove koji su sad tamo, i podići aerodromske takse, radi profita. Ne znam koliko je to u interesu grada i građana, da im neko mdrugi vodi gradski aerodrom. Čak i ako zanemarimo tih 10-20 ljudi tamo koji bi ostali bez posla, i grad kao trenutni vlasnik aerodroma od toga ne bi prihodovao. Low cost kompanije bi došle valjda i ako ne upravljaju stranci našim aerodromom, nego Nišlije, samo ako Zorana Mihajlović ispuni ono što je obećavala o kupovini opreme za niški aerodrom.

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23