Пређи на главни садржај

Aerodrom Niš prezentovao svoje planove na 2.Biznis konferenciji "TIL 2015"U Beogradu je danas bila održana 2.Biznis konferencija "TIL 2015", gde je jedan od učesnika bio i niški Aerodrom "Konstantin Veliki". Na panel diskusiji pod nazivom "Realno stanje, potencijal, i perspektive u drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju sa aspekta efikasnijeg i bržeg prometa roba i usluga.", u ime niškog aerodroma govorila je Andrijana Cvetanović, rukovodilac razvoja aerodroma "Konstantin Veliki".

Ona je rekla da je Aerodrom Niš drugi medjunarodni aerodrom u Srbiji, i kao takav  idealno je pozicioniran za razvoj kargo i putničkog saobraćaja gde se u neposrednoj blizini nalazi železnički i drumski Koridor X . Baza je Rusko-srpskog humanitarnog centra.  

Govoreći o terminalnu niškog aerodroma, istakla je da je aerodromski terminal planiran za 100 hiljada putnika godišnje, sa tri check-in šaltera može da opsluži 200 putnika u jednom času. Raspolaze restoranom sa 250 mesta, prodavnicama i free shop-om(uskoro treba da se otvori). 
Andrijana Cvetanović, rukovodilac razvoja aerodroma Niš
Što se tiče ulaganja u aerodrom, planirano je da se u narednom periodu postavi ILS, prilazna svetla, proširenje parking prostora. Po dugoročnim planovima aerodrom je konkurisao sa više projekata, a 2 primarna projekta koja su prepoznalo i Ministarstvo saobraćaja su:
- adaptacija i dogradnja terminalne zgrade, čija je procenenja vrednost 10 miliona evra
- rekonstrukcija piste, dogradnja rulnice i proširenje platforme čija je procenjena vrednost 7,5 miliona evra.

Na kraju svog izlaganja, gospodja Cvetanović istakla je da je aerodrom snizio cene svojih usluga, što ga svrstava u red najjetinijih aerodroma u regionu. Ovu novinu prepoznala je i low cost kompanija Wizz Air koja će leteti 5 puta nedljeno do Malme-a i Bazela.

Na početku ovog panela prisutnim se obratio pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić, koji je izneo ideje oko unapredjenja sistema vazdušnog saobraćaja. On je rekao da će se ovih dana oformiti preduzeće "Aerodromi Srbije", u čiji sastav će ući aerodromi Niš i Kraljevo, koji će se baviti podizanjem kontrole i nivoa bezboednosti na ovim aerodromi. Kraljevo kao i Niš, biće aerodromi sa kojih će leteti low cost kompanije, čarter kompanije, generalna i kargo avijacija.

Ispred Aerodroma "Nikola Tesla" prisutnima se obratio Raša Ristović, koji je govorio o uspešnim poslovnim rezultatima koji je aerodrom ostvario prošle godine. Kroz beogradski aerodrom  prošlo 4,5 miliona putnika u 2014.godini. Aerodrom je tokom prošle godine belezio je stalni porast po svim oblicima poslovanja. U samo jednom danu kroz aerodrom "Nikola Tesla" prošlo je više od 20 hiljada putnika, a u istom mesecu 600 hiljada putnika. Trend ovog uspeha koji je zabeležen kao najveći u istoriji razvoja aerodroma, nastavnjen je i u ovoj godini. Direktora investicija aerodroma Beograd govorila je o investicijama koje se očekuju u kratkoročnom i dugoročnom periodu.

Šef privata i opreme sa aerodroma Banja Luka, Dario Srdić u sveri kargo saobraćaja govorio je o potencijalima ovog aerodroma. On je istakao kao prednost da ne postoje slotovi tj. vremenska ograničenja zadržavanja vazduhoplova na aerodromu, i da su u svakom trenutku spremni da opsluže takvu vrstu vazduhoplova. Cilj bi bio povezivanje aerodroma Banja Luka sa ostalim malim i veliki aerodromi u regionu, kako bi se roba transportovala što brže i efikasnije do krajnjeg korisnika kroz redovan i čarter saobraćaj.

Učesnici ovog panela bili su takodje i prestavnici iz drumskog i železničkog saobraćaja.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23