PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 04. март 2015.

Od Kanade preko Niša do Maldiva

(foto:twinotterspotter)
Još jedan avion DHC6-300 po narudžbini Maldivian Airline-a sleće danas na niški aerodrom "Konstantin Veliki" iz Malme-a. 

Put od Kanade do Malme-a, sledeća stanica Niš (foto: Karl L. Swartz)
Kompanija World Wide Ferry  iz Kanade, koja je specijalizovana za isporuku ovih aviona, nekoliko godina u nazad koristi niški aerodrom "Konstantin Veliki" kao uspustnu stanicu na daljem putu za Maldive kao konačnom odredištu. Prošle nedelje je već jedan avion sleteo u Aerodrom Niš koji je već sutradan nastavio svoj let prema Maldivima preko Egipta. 
Prema nezvaničnim podacima, prošle godine oko 6 aviona ovog tipa koristilo je niški aerodrom kao usputnu stanicu kao svom konačnom odredištu.
DHC6-300 hidroavion; ilustracija (foto: maldivian.aero)

AVION KAPACITETA 19 PUTNIKA

Ovaj avion proizvodi kompanija De Havilland iz Kanade, kapaciteta 19 putnika. DHC6 je dvomotorni transportni avion koji se koristi uglavnom za prevoz putnika na kratkim odredištima sa kratkom pistom ili se takodje može  koristi kao hidroavion koji podrazumeva sitne prepravke kako bi mogao da sleće po vodenoj površini. Serijska proizvodnja ovog aviona započeta je davne 1966.godine koja traje i danas. Do sada je proizvedeno više od 900 aviona ove vrste u različitim serijama ( serija od 100 do 300 od 1966. do 1988.godine, serija 400 od 2008.godine do danas).(izvor: Wikipedia)

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар