PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 26. март 2015.

Održana obuka o upravljanju kriznim situacijama u vazduhoplovstvu

Prošlog petka u sedištu Direktorata za civilno vazduhoplovstvo bila je održana jednodnevna obuka pod nazivom "Osnovna obuka o nuklearnim ili radiološkim akcidentima / vanrednim situacijama".

Obuci su prisustvovali polaznici iz šest organizacija: SMATSA doo, Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd, Aerodroma "Konstantin Veliki" Niš, Er Srbija, RHMZ Srbije i ACV Crne Gore. 

Predavači su bili eksperti iz Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije (AZJZNSS) kao referentne agencije u Republici Srbiji za ovakve opasne situacije

Cilj ove obuke je bio da se u našoj zemlji i okruženju unapredi znanje iz ove oblasti kao delu sistema upravljanja kriznim situacijama u vazduhoplovstvu. Istovremeno time se učesnici u sistemu civilnog vazduhoplovstva pripremaju za odgovor na potencijalnu opasnost od nuklearnih akcidenata.

foto: DCV
Potreba za edukacijom je nastala nakon vežbe NUCLEAR 14 koja je održana 19. i 20. novembra 2014. godine u Briselu u organizaciji EUROCONTROL u kojoj su učestvovali i vazduhoplovni subjekti Republike Srbije sa Direktoratom civilnog vazduhoplovtva na čelu. Tada je uočena potreba za organizacijom obuke o nuklearnim i radiološkim akcidentima jer se samo proširivanjem znanja i spremnošću može uspešno delovati u vanrednim situacijama.
Svim polaznicima Direktorat je izdao sertifikat o završenoj obuci.

Tekst: A.P. , DCV
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар