PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 23. август 2015.

Korak po korak - Kako rezervisati kartu online

Kao što ste već primetili svakodnevno negde vidite reklamu da biste tamo ili ovamo mogli da putujete za 20-30-40 eura. Jedna od kompanija koja nudi niskobudžetne letove je Wizz Air . Iz Niša, avio kompanija Wizz Air leti do Malma i Basela. Osim letova imaju u ponudi tranfer od i do aerodroma, hotele/hostele i iznajmljivanje vozila. Barem jednom mesečno, ako se prijavite na mail listu dobićete obaveštenja o popustima i specijalnim ponudama.

Kliknite ovde da se prijavite za speciajlne ponude Wizz Air-a

U ovom postu možete pronaći uputstva, korak po korak, koja će vam pomoći da lako rezervišete vašu kartu bez pomoći treće strane. Naravno ukoliko vam nešto nije najjasnije uvek možete da pozovete njihov korisnički centar pozivom na broj 0900 232 321* iz Srbije.
* Cene poziva proverite kod svog operatera

                                            Prvi korak odabir destinacije i datuma putovanja

U padajućem meniju odaberite odakle želite da poletite. Kada ste izabrali destinaciju koju želite da posetite, potrebno je odrediti datum. Odlučite se kada želite da putujete.  Savet – najbolje je da karte rezervišete 3 ili 4 meseca ranije – tada ćete dobiti najbolju cenu.  Na kraju obeležite za koliko osoba kupujete kartu. Kada odaberete osnovne informacije o destinaciji i broju putnika, vreme je da se odlučite za tačne datume. Listajte napred i nazad dane kako biste odabrali ponudu koja vam najviše odgovara. Možete izabrati Osnovnu ponudu – basic koja podrazumeva ručni prtljag i prevoz. Plus tarifa vam omogućava niz servisa koje možete da koristite pre i u toku leta, kao što je na primer promena datuma leta, izbor sedišta, prtljag od 30 i više kilograma…  Sa strane, u plavom prozoru možete da vidite cenu i informacije o uslugama koje želite da kupite. Ako nešto pogrešno obeležite, jednostavno pronađite ono što vam više odgovara, još uvek možete da menjate.
U sledećem koraku, kada kliknete na NASTAVI, popunite vaše podatke, kao i podatke o vašim saputnicima i odlučite da li vam je potreban dodatni prtljag, kao i da li neko od vas ima probleme u kretanju. Ukoliko idete u turističku posetu od par dana sigurno je da vam ne treba dodatan prtljag.

Ispod prljaga OBAVEZNO odaberite opciju Web Check In kako bi ste izbegli dodatnu naplatu tokom cekiranja na aerodromu.U sledećem koraku, kada kliknete na NASTAVI, popunite vaše podatke, kao i podatke o vašim saputnicima i odlučite da li vam je potreban dodatni prtljag, kao i da li neko od vas ima probleme u kretanju. Ukoliko idete u turističku posetu od par dana sigurno je da vam ne treba dodatan prtljag.
Sledeći korak vam omogućava da vidite kako izgleda avion i daje vam mogućnost da odaberete sedište za vas i vaše saputnike. Ukoliko ste odabrali Plus tarifu ova usluga je besplatna, u slučaju da niste izbor sedišta se naplaćuje. Ako vam nije bitno gde sedite pređite na sledeći korak.

Kada odaberete gde ćete sedeti možete dokupiti i neku od usluga koje Wizz Air nudi, kao što su transfer od i do aerodroma, garancija u slučaju kašnjenja (osim ako ne žurite na poslovni sastanak koji će vam promeniti život, ova usluga vam verovatno nije potrebna), da li vam je bitno da prvi uđete u avion ili da imate mogućnost promene datuma leta? U zavisnosti od vaših potreba obeležite usluge koje vam odgovaraju. Sa desne strane, u plavom kvadratu možete videti pregled usluga koje ste kupili i ukupnu cenu. Ako vam to odgovara kliknite da nastavite kupovinu.Pošto ste odabrali sve što vam je potrebno i videli ukupnu cenu, u sledećem koraku popunite informacije koje se tiču plaćanja računa.
Na kraju vreme je da se odlučite kako želite da platite. Možete platiti karticom, tako što ćete popuniti polja informacijama vezanim za karticu. Ili možete platiti u banci, tako što ćete izabrati opciju bankovna doznaka.
Odaberite zemlju, u našem slučaju Srbija u kojoj želite da platite račun. Kada kliknite na POŠALJI UPLATNICU, na e-mail adresu koju ste naveli u prethodnom koraku stitiće vam uputstvo za plaćanje. Ne plaćate klasičnom uplatnicom, već doznaku koju dobijete odnesete u banku. U Komercijalnoj traže da imate devizni račun, dok u Banci Intesa ovu proceduru mogu da obave svi koji imaju račun u ovoj banci. Samo naravno potrebno je da imate novac na računu.


 U zavisnosti od vašeg izbora dobićete pregled vaše rezervacije, u ovom koraku više nije moguće da bilo šta izmenite ili dopunite, dok ne platite račun i dok se vaša rezervacija ne potvrdi. Od vaše uplate pa sve dok se ne potvrdi rezervacija (dok oni ne potvrde da je novac na njihovom računu) prođe oko 48 sati. Ipak sačekajte najmanje 3 dana pre nego što kontaktirate korisnički centar. Nadamo se da Vam je ovaj post u kome smo opisali korak po korak rezervacija avio karata bio od koristi i da smo vam pomogli, kao i da ćete od sada lako moći da rezervišete let do željene destinacije.

Nikako ne zaboravite da najranije mesec dana, a najkasnije na dan poletanja uradite Check-in online. Tu treba uneti licne podatke putnika, broj pasosa i eventualno kupiti dodatni prtljag ukoliko je potrebno. Obavezno proverite da li su svi podaci pravilno uneseni (ime, prezime, broj pasosa isl.) jer nakon ovoga iste ne mozete prepraviti. Odstapajte kartu za ukrcavanje (boarding pass) i spremni ste za let!

Napomena: Check in online kao i izdavanje karte na aerodromu se dodatno naplacuju!

Ako imate neka pitanja, budite slobodni da nam ih postavite u komentarima,
rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na njih!

Srecan put!


  * Portal flyfromnis ne snosi odgovornost za bilo kakve greske i cene pri kupovini karata na sajtu www.wizzair.com · Ovaj tekst je inofrmativne prirode i kompanija zadrzava pravo izmene procesa rezervacije i prodaje karata


** Ovaj tekst je modifikovan · Tekst prenesen ljubaznoscu portala stiklakafakravata1 коментар:

  1. Lepo je što ste napisali ovo. WIzz ima vrlo user friendly Web sajt, ali ipak neko nema baš puno iskustva tako da mislim da ce im ovo doći od koristi.

    ОдговориИзбриши