Пређи на главни садржај

Korak po korak - Kako rezervisati kartu online

Kao što ste već primetili svakodnevno negde vidite reklamu da biste tamo ili ovamo mogli da putujete za 20-30-40 eura. Jedna od kompanija koja nudi niskobudžetne letove je Wizz Air . Iz Niša, avio kompanija Wizz Air leti do Malma i Basela. Osim letova imaju u ponudi tranfer od i do aerodroma, hotele/hostele i iznajmljivanje vozila. Barem jednom mesečno, ako se prijavite na mail listu dobićete obaveštenja o popustima i specijalnim ponudama.

Kliknite ovde da se prijavite za speciajlne ponude Wizz Air-a

U ovom postu možete pronaći uputstva, korak po korak, koja će vam pomoći da lako rezervišete vašu kartu bez pomoći treće strane. Naravno ukoliko vam nešto nije najjasnije uvek možete da pozovete njihov korisnički centar pozivom na broj 0900 232 321* iz Srbije.
* Cene poziva proverite kod svog operatera

                                            Prvi korak odabir destinacije i datuma putovanja

U padajućem meniju odaberite odakle želite da poletite. Kada ste izabrali destinaciju koju želite da posetite, potrebno je odrediti datum. Odlučite se kada želite da putujete.  Savet – najbolje je da karte rezervišete 3 ili 4 meseca ranije – tada ćete dobiti najbolju cenu.  Na kraju obeležite za koliko osoba kupujete kartu. Kada odaberete osnovne informacije o destinaciji i broju putnika, vreme je da se odlučite za tačne datume. Listajte napred i nazad dane kako biste odabrali ponudu koja vam najviše odgovara. Možete izabrati Osnovnu ponudu – basic koja podrazumeva ručni prtljag i prevoz. Plus tarifa vam omogućava niz servisa koje možete da koristite pre i u toku leta, kao što je na primer promena datuma leta, izbor sedišta, prtljag od 30 i više kilograma…  Sa strane, u plavom prozoru možete da vidite cenu i informacije o uslugama koje želite da kupite. Ako nešto pogrešno obeležite, jednostavno pronađite ono što vam više odgovara, još uvek možete da menjate.
U sledećem koraku, kada kliknete na NASTAVI, popunite vaše podatke, kao i podatke o vašim saputnicima i odlučite da li vam je potreban dodatni prtljag, kao i da li neko od vas ima probleme u kretanju. Ukoliko idete u turističku posetu od par dana sigurno je da vam ne treba dodatan prtljag.

Ispod prljaga OBAVEZNO odaberite opciju Web Check In kako bi ste izbegli dodatnu naplatu tokom cekiranja na aerodromu.U sledećem koraku, kada kliknete na NASTAVI, popunite vaše podatke, kao i podatke o vašim saputnicima i odlučite da li vam je potreban dodatni prtljag, kao i da li neko od vas ima probleme u kretanju. Ukoliko idete u turističku posetu od par dana sigurno je da vam ne treba dodatan prtljag.
Sledeći korak vam omogućava da vidite kako izgleda avion i daje vam mogućnost da odaberete sedište za vas i vaše saputnike. Ukoliko ste odabrali Plus tarifu ova usluga je besplatna, u slučaju da niste izbor sedišta se naplaćuje. Ako vam nije bitno gde sedite pređite na sledeći korak.

Kada odaberete gde ćete sedeti možete dokupiti i neku od usluga koje Wizz Air nudi, kao što su transfer od i do aerodroma, garancija u slučaju kašnjenja (osim ako ne žurite na poslovni sastanak koji će vam promeniti život, ova usluga vam verovatno nije potrebna), da li vam je bitno da prvi uđete u avion ili da imate mogućnost promene datuma leta? U zavisnosti od vaših potreba obeležite usluge koje vam odgovaraju. Sa desne strane, u plavom kvadratu možete videti pregled usluga koje ste kupili i ukupnu cenu. Ako vam to odgovara kliknite da nastavite kupovinu.Pošto ste odabrali sve što vam je potrebno i videli ukupnu cenu, u sledećem koraku popunite informacije koje se tiču plaćanja računa.
Na kraju vreme je da se odlučite kako želite da platite. Možete platiti karticom, tako što ćete popuniti polja informacijama vezanim za karticu. Ili možete platiti u banci, tako što ćete izabrati opciju bankovna doznaka.
Odaberite zemlju, u našem slučaju Srbija u kojoj želite da platite račun. Kada kliknite na POŠALJI UPLATNICU, na e-mail adresu koju ste naveli u prethodnom koraku stitiće vam uputstvo za plaćanje. Ne plaćate klasičnom uplatnicom, već doznaku koju dobijete odnesete u banku. U Komercijalnoj traže da imate devizni račun, dok u Banci Intesa ovu proceduru mogu da obave svi koji imaju račun u ovoj banci. Samo naravno potrebno je da imate novac na računu.


 U zavisnosti od vašeg izbora dobićete pregled vaše rezervacije, u ovom koraku više nije moguće da bilo šta izmenite ili dopunite, dok ne platite račun i dok se vaša rezervacija ne potvrdi. Od vaše uplate pa sve dok se ne potvrdi rezervacija (dok oni ne potvrde da je novac na njihovom računu) prođe oko 48 sati. Ipak sačekajte najmanje 3 dana pre nego što kontaktirate korisnički centar. Nadamo se da Vam je ovaj post u kome smo opisali korak po korak rezervacija avio karata bio od koristi i da smo vam pomogli, kao i da ćete od sada lako moći da rezervišete let do željene destinacije.

Nikako ne zaboravite da najranije mesec dana, a najkasnije na dan poletanja uradite Check-in online. Tu treba uneti licne podatke putnika, broj pasosa i eventualno kupiti dodatni prtljag ukoliko je potrebno. Obavezno proverite da li su svi podaci pravilno uneseni (ime, prezime, broj pasosa isl.) jer nakon ovoga iste ne mozete prepraviti. Odstapajte kartu za ukrcavanje (boarding pass) i spremni ste za let!

Napomena: Check in online kao i izdavanje karte na aerodromu se dodatno naplacuju!

Ako imate neka pitanja, budite slobodni da nam ih postavite u komentarima,
rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na njih!

Srecan put!


  * Portal flyfromnis ne snosi odgovornost za bilo kakve greske i cene pri kupovini karata na sajtu www.wizzair.com · Ovaj tekst je inofrmativne prirode i kompanija zadrzava pravo izmene procesa rezervacije i prodaje karata


** Ovaj tekst je modifikovan · Tekst prenesen ljubaznoscu portala stiklakafakravataКоментари

  1. Lepo je što ste napisali ovo. WIzz ima vrlo user friendly Web sajt, ali ipak neko nema baš puno iskustva tako da mislim da ce im ovo doći od koristi.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23