PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

среда, 20. јун 2018.

ACI Europe: Broj putnika u prethodnih 5 godina porastao preko 300%

ilustracija; (foto: @nisairport)
Broj putnika sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" porastao 319,2% u period 2013. - 2018. godina pokazuju najnoviji podaci ACI Europe. Niški aerodrom se tako opet našao u grupi aerodroma sa najvećim rastom u Evropi i to onih koji godišnje imaju do 5 miliona putnika.

Zanimljivo je to da su i drugi aerodromi sa prostora bivše Jugoslavije takođe prikazali porast broja putnika, poput Osijeka koji ima rast za isti gore navedeni period od 763,5% sa koga su letove krajem prošle i početkom ove godine uspostavili Wizz Air i Eurowings (već lete Croatia Airlines i Ryanair).

Susedni aerodrom u Sofiji takođe je u prethodnih 5 godina iskazao rast broja putnika i tako se našao u grupi aerodroma koji godišnje beleže broj putnika na godišnjem nivou između 5 i 10 miliona.

Podsetimo da je niški aerodrom "Konstantin Veliki" prošle godine, a prema izveštaju ACI Europe za uporedni period po mesecima 2016. - 2017., bio u jednom trenutku i na prvom mestu u Evropi po rastu broja putnika.

Ove godine rukovodstvo niškog aerodroma, prema ranijim izjavama, očekuje da će broj putnika porasti za preko 20% i da se očekuje oko 400.000 putnika na kraju 2018.godine.

Podsetimo ovom prilikom da sa aerodroma Niš putnici mogu leteti sa 3 avio-prevoznika (SWISS, Ryanair, Wizz Air) ka 11 destinacija širom Evrope.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар