PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

петак, 22. јун 2018.

Wizz Air: Od sada sa ručnim koferom u kabinu samo sa plaćenim prioritetom

ilustracija; (foto: Fly from Niš)
Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air ponovo se odlučio na promenu pravila oko unosa ručnog prtljaga na svim svojim letovima. Nakon što je sredinom januara odlučeno da se zbog manjka prostora u putničkoj kabini deo ručnog prtljaga obeležava i besplatno smešta u prtljažnik aviona, gde kasnije putnik preuzima kofer na traci, od juče, a kako su objavili na svom sajtu, samo putnici koji imaju uplaćen prioriotet (eng. priority) mogu da ponesu sa sobom ručni prtljag(50x40x23cm) u kabinu i manju ručnu torbu (40x30x18cm)..

Putnici koji nemaju uplaćen prioritet, ručni prtljag(50x40x23cm) biće propisno obeležen i smešten u prtljažnik aviona besplatno, gde će se nakon sletanja na destinacioni aerodrom on preuzeti na traci. Wizz Air dozvoljava unos manje ručne torbe (40x30x18cm) u kabinu aviona koja mora biti smeštena ispod sedišta, te da je dozvoljen unos jedne takve torbe po putniku.

Wizz Air na ovaj način kreće sa primenom pravila koje je još od sredine januara krenuo da primenjuje Ryanair na svojim letovima. Više o tome možete pročitati ovde.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар