PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

среда, 27. јун 2018.

IATA: Ryanair najpopularniji avio-prevoznik u Evropi za 2017.godinu

ilustracija ; (foto arhiva Fly from Niš)
Međunarodna asocijacija avio-prevozilaca (IATA) objavila je zvanične statističke podatke o broju prevezenih putnika za svaku avio-kompaniju u svetu za 2017.godinu. Prema tim podacima irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair prevezao je ubedljivo najviše putnika u Evropi ostavljajući za sebe neke od velikih evropskih avio-kompanija.

Za celu 2017.godinu Ryanair-om je letelo preko 128 miliona putnika, što je kada se uporedi sa rezultatima drugih avio-kompanija u Evropi  2 puta više nego Lufthansa kojom je letelo 60 miliona putnika ili čak 6 puta više od Wizz Air-a kojim je letelo 28 miliona putnika.

- IATA je još jednom potvrdila da je Ryanair ostao najpopularniji avio-prevoznik u Evropi, što pokazuje da su putnici željni niskotarifnih letova i velikim izborom destinacija. Ove godine planiramo da prevezemo preko 139 miliona putnika, da zadržimo niske cene karata i da proširimo mrežu linija u Evropi. - saopštavaju iz Ryanair-a.
Podsetimo ovom prilikom da sa Ryanair-om tokom ove letnje, ali i predstojeće zimske sezone, možete leteti na 5 destinacija širom Evrope po ceni karte već od 10 evra.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар