PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 15. јануар 2017.

Prtljag - tema i dilema svakog putnika koji leti avionom

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Bilo da je mali ili veliki kabinski prtljag ili čekirani kofer, avio-kompanije širom sveta zavisno od toga koju koristite ,svaka na svoj način, putnicima pruža mogućnost da svoje stvari unesu u avion besplatno ili uz naknadu.

Iz Niša trenutno lete Wizz Air i Ryanair, a uskoro će krenuti i avio-kompanije SWISS i Germania Flug. Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air od 29.10.2017. dozvoljava besplatan unos ručnog prtljaga propisanih dimenzija, dok se za čekirani kofer do 20kg ili 32kg plaća naknada po letu. Naknada se može izračunati na sajtu mađarskog avio-prevoznika. Ukoliko se opredelite za prioritetno ukrcavanje odobrava Vam se i nošenje još jedne poslovne torbe ili tašne.

Sa druge strane kod Ryanair-a možete unedi dva besplatna prtljaga od toga jedan kabinski do 10kg i jednu malu torbu propisanih dimenzija. Čekirani prtljag ukoliko se opredelite za njega koštaće zavisno od destinacije do koje putujete čija je težina ograničena na 15kg odnosno 20kg. Od 15.januara 2018.godine u primenini kod RYANAIR-a.

Švajcarski nacionalni avio-prevoznik, SWISS, koji će od 2.aprila startovati sa letovima iz Niša svojim putnicima zavisno do tarife ili klase u avionu za koji se odluče nude različite povoljnosti kada je reć o prtljagu. Ukoliko se opredelite za "Light" tarifu koja je karakteristična low cost prevozu sa sobom možete poneti kabinsku torbu do 8kg propisanih dimenzija. Ukoliko se opredelite za ostale tarife čekirani kofer vam je besplatan, stim što on nesme preći ukupne demenzije od 158cm(dužina+širina+dubina).

Švajcarska Germania koja startuje od 23.juna nudi najpovoljnije svoje usluge oko unosa prtljaga u avion. Kabinski prtljag propisanih dimenzija  do 6kg je besplatan. Takođe sa sobom možete poneti i dodatnu torbu kao što je za lap top i sl. . Čekirani prtljag do 20kg je besplatan, stim ukoliko vaš prtljag pređe tu granicu avio-kompanija Vam naplaćuje 12CHF po dodatnom kilogramu čija maksimala težina mora biti tačno 32kg.

Ono što je zajedničko svim ovim avio-kompanijama je pre svega da su određene stvari kako u ručnom tako i u predatom prtljagu zabranjeni poput zapaljivih tečnosti, oružja, eksploziva, i sl.

U tabeli su Vam prikazani svi ovi podaci u napomenu da uneti podaci možda budu skloni promeni te Vas molimo da svakako proverite na sajtovima ovih avio-kompanija, a mi ćemo ukoliko do promena dođe ažurirati ove podatke.

Avio-kompanija Vrsta prljaga Dimenzije(cm) Besplatno Cena Težina(kg)
WIZZ AIR Ručni prtljag
Mali prtljag
Čekirani kofer
55x40x23
40x30x18
149x119x171
DA
NE
NE

Prioritetno ukrcavanje
IZRAČUNAJ
10kg
-
20/32kg
RYANAIR Ručni prtljag* + mala torba
Čekirani kofer
55x40x20+35x20x20
-
DA
NE
-
Zavisi od destinacije
10kg*
15/20kg
SWISS Ručni prtljag
Čekirani kofer
55x40x23
maks. 158cm
DA
DA
Light
Classic, Flex
8kg
23kg
GERMANIA FLUG Ručni prtljag
Dodatni kabinski prtljag
Čekirani kofer
55x40x20
-
-
DA
DA
DA
-
-
12CHF/1kg
6kg
-
20kg
svi podaci preuzeti sa sajtova gore navedinih avio-kompanija

Pogledajte i video prezentacije Ryanair-a, SWISS-a i Wizz Air-a


Tekst: A.P.
Fly from Niš
(azurirano novebar, 2017.)

Нема коментара:

Постави коментар