PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

недеља, 22. јануар 2017.

[DODATO] Gusta magla ovog jutra poremetila redovan avio-saobraćaj

Loši vremenski uslovi razlog preusmerenja (printscreen: flightradar24.com)
Jutrošnji redovni letovi Ryanair-a iz Diseldorfa odnosno aeodroma Weeze i Wizz Air-a iz Malmea zbog guste magle i niske oblačnosti preusmereni su na alternativne aerodrome u Sofiju i Beograd.

Let Ryanair, br.leta FR6512, biće realizovan preko aerodroma Niš. Pošto su se vremenski uslovi poboljšali oni su se iz Sofije vratili po putnike iz Niša za Diseldorf odnosno aerodrom Weeze. Ovaj avion poleteće iz Niša oko 13:15h. Sa druge strane, avion Wizz Air nakon što je preusmeren u Beograd, otkazao je svoj redovni let, W64266, iz Niša ka Malmeu. Za sada još uvek na sajtu aerodroma nema obaveštenja o tome da li će taj let ka Malmeu eventualno biti odrađen neke drugi dan ili ne.

Ovo su izuzetno retki periodi kada niški aerodrom ima ovakve vremenske uslove u zimskom periodu koje onemoćavaju njegov rad, pošto je poznato da skoro nikad nema maglu.

Inače Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) do kraja godine treba da postavi uređaj za instrumentalno sletanje aviona pri smanjenoj vidljivosti kategorije jedan odnosno do 800 metara minimalne vidljivosti, ali ono što je sigurno da ni taj uređaj neće biti od koristi pri ovako složenim vremenski uslovima.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар